Herättääkö vanha valokuva sinussa muistoja ja tunteita?

Lähde matkalle eri aikakausiin. Anna kuvan kuljettaa sinua kymenlaaksolaisiin maisemiin niin Kymijoen varteen, metsiin ja pellolle kuin kaupunkiympäristöön, tehdasmiljööseen, rautateille ja varuskuntiin. Tällaisia kuva-aarteita löytyy museon valokuva-arkistosta. Kokoelmissa on runsaat 120 000 valokuvaa aina 1800-luvun lopusta nykypäiviin asti.

Lahjoita valokuvia Kouvolasta. Valokuvakokoelmamme kaipaa täydennystä erityisesti entisten Anjalan, Elimäen, Jaalan ja Sippolan kuntien alueilta. Kuvien myöhempää käyttöä helpottavat mahdollisimman tarkat taustatiedot lahjoitettavasta aineistosta.

Kuva-arkiston helmiin voi poiketa tutustumassa varaamalla ajan etukäteen. Alkuperäisiä kuvia emme lainaa, mutta kuvista voidaan tehdä tarvittaessa kopio. Käytöstä perimme hinnaston mukaisen maksun käyttötarkoituksen perusteella.

Kuukauden kuva: toukokuu 2022

Pankkirakennuksen edessä kulkee poika korin kanssa. Pojasta hieman kauempana kulkee viisi ihmistä. Yksi auto pysäköitynä Kauppalankadulla olevan liikerakennuksen eteen, jossa kyltti: Lakiasiaintoimisto. Kaksi polkupyörää Rauta- ja taloustarpeiden kaupan edustalla.

Näkymä Valtakadun (nykyinen Kouvolankatu) ja Kauppalankadun risteyksestä pohjoiseen, nykyisen Kymen Lukon suuntaan 1920-luvun alkupuolella. Kuvan etualalla oikealla on Pohjoismaiden Yhdyspankin talo, josta seuraavana puun takaa näkyy leipuri Juho Mannerin liiketaloa. Kadun toisella puolella on Kouvolan Seurahuone, jonka alakerrassa toimi Rauta- ja Taloustarpeiden kauppa.

Päivitetty 3.5.2022