Herättääkö vanha valokuva sinussa muistoja ja tunteita?

Lähde matkalle eri aikakausiin. Anna kuvan kuljettaa sinua kymenlaaksolaisiin maisemiin niin Kymijoen varteen, metsiin ja pellolle kuin kaupunkiympäristöön, tehdasmiljööseen, rautateille ja varuskuntiin. Tällaisia kuva-aarteita löytyy museon valokuva-arkistosta. Kokoelmissa on runsaat 120 000 valokuvaa aina 1800-luvun lopusta nykypäiviin asti.

Lahjoita valokuvia Kouvolasta. Valokuvakokoelmamme kaipaa täydennystä erityisesti entisten Anjalan, Elimäen, Jaalan ja Sippolan kuntien alueilta. Kuvien myöhempää käyttöä helpottavat mahdollisimman tarkat taustatiedot lahjoitettavasta aineistosta.

Kuva-arkiston helmiin voi poiketa tutustumassa varaamalla ajan etukäteen. Alkuperäisiä kuvia emme lainaa, mutta kuvista voidaan tehdä tarvittaessa kopio. Käytöstä perimme hinnaston mukaisen maksun käyttötarkoituksen perusteella.

Kuukauden kuva

Kuusankosken lukio 100 vuotta. Kuusankosken Yhteiskoulu aloitti toimintansa syksyllä 1920 Kuusankosken seuratalossa, josta se muutti Vanhaan kasarmiin marraskuussa 1925 toimien siinä vuoteen 1941 saakka.
Kuvassa Yhteiskoulun oppilaita Vanhan kasarmin sisäpihan puolella. Rakennuksen katon keskiosassa oli harjakatto, kun taas Marskinkadun puolella keskiosassa oli mansardikatto.

Päivitetty 31.7.2020