Herättääkö vanha valokuva sinussa muistoja ja tunteita?

Lähde matkalle eri aikakausiin. Anna kuvan kuljettaa sinua kymenlaaksolaisiin maisemiin niin Kymijoen varteen, metsiin ja pellolle kuin kaupunkiympäristöön, tehdasmiljööseen, rautateille ja varuskuntiin. Tällaisia kuva-aarteita löytyy museon valokuva-arkistosta. Kokoelmissa on runsaat 120 000 valokuvaa aina 1800-luvun lopusta nykypäiviin asti.

Lahjoita valokuvia Kouvolasta. Valokuvakokoelmamme kaipaa täydennystä erityisesti entisten Anjalan, Elimäen, Jaalan ja Sippolan kuntien alueilta. Kuvien myöhempää käyttöä helpottavat mahdollisimman tarkat taustatiedot lahjoitettavasta aineistosta.

Kuva-arkiston helmiin voi poiketa tutustumassa varaamalla ajan etukäteen. Alkuperäisiä kuvia emme lainaa, mutta kuvista voidaan tehdä tarvittaessa kopio. Käytöstä perimme hinnaston mukaisen maksun käyttötarkoituksen perusteella.

Kuukauden kuva: Helmikuu 2021

Kunnanpellon alue Kuusankoskella 1930- ja 1970-luvun alussa. Etualalla keskiaikainen Naukionvuorenotsan rajakivi. Keskellä on keväällä 1930 valmistunut Kuusankosken Osuusliikkeen valkea kaksikerroksinen kivitalo Kettumäentiellä. Siitä oikealle lehdettömän koivikon suojassa on Kettulan entinen maatalo ja sen takana Maunukselan talonpoikaiskylän rippeet. Pappilanpelto on vielä rakentamattomana heinäpeltona.
Katso miltä Kunnanpellon alue Kuusankoskella on näyttänyt 1930- ja 1970-luvun alussa.
Kuusankosken 100-juhlavuoden kunniaksi kuukauden kuvana on poikkeuksellisesti kaksi kuvaa Kunnanpellon asuinalueen muutoksesta, jotka on otettu samasta kohtaa Sairaalanmäeltä.
Yläkuva: Lauri Tollman kuvasi kesällä 1930 uudelle Kunnanpellon asuinalueelle, joka oli alkanut muodostua 1920-luvun puolivälissä. Etualalla keskiaikainen Naukionvuorenotsan rajakivi. Keskellä on keväällä 1930 valmistunut Kuusankosken Osuusliikkeen valkea kaksikerroksinen kivitalo Kettumäentiellä. Siitä oikealle lehdettömän koivikon suojassa on Kettulan entinen maatalo ja sen takana Maunukselan talonpoikaiskylän rippeet. Pappilanpelto on vielä rakentamattomana heinäpeltona.
Talvella 1970-luvun alussa otetussa kuvassa on kerrostaloja alkanut ilmestyä eteläisen Kunnanpellon alueelle, ja Kettumäentien varteen on tullut rivitaloja. Pappilanpellon asuinalue on myös hahmottunut.
Talvella 1970-luvun alussa otetussa kuvassa on kerrostaloja alkanut ilmestyä eteläisen Kunnanpellon alueelle, ja Kettumäentien varteen on tullut rivitaloja. Pappilanpellon asuinalue on myös hahmottunut.

Päivitetty 3.2.2021