Herättääkö vanha valokuva sinussa muistoja ja tunteita?

Lähde matkalle eri aikakausiin. Anna kuvan kuljettaa sinua kymenlaaksolaisiin maisemiin niin Kymijoen varteen, metsiin ja pellolle kuin kaupunkiympäristöön, tehdasmiljööseen, rautateille ja varuskuntiin. Tällaisia kuva-aarteita löytyy museon valokuva-arkistosta. Kokoelmissa on runsaat 120 000 valokuvaa aina 1800-luvun lopusta nykypäiviin asti.

Lahjoita valokuvia Kouvolasta. Valokuvakokoelmamme kaipaa täydennystä erityisesti entisten Anjalan, Elimäen, Jaalan ja Sippolan kuntien alueilta. Kuvien myöhempää käyttöä helpottavat mahdollisimman tarkat taustatiedot lahjoitettavasta aineistosta.

Kuva-arkiston helmiin voi poiketa tutustumassa varaamalla ajan etukäteen. Alkuperäisiä kuvia emme lainaa, mutta kuvista voidaan tehdä tarvittaessa kopio. Käytöstä perimme hinnaston mukaisen maksun käyttötarkoituksen perusteella.

Kuukauden kuva: kesäkuu 2022

Värikuvassa etualalla torikauppiaita ja asiakkaita myyntipöydän ympärillä. Heidän takanaan vihreän, harmaan ja punaisen väriset Volkswagen pakettiautot sekä punainen Ford-pakettiauto. Takana torikojuja sekä Torikadun tornitalot ja kaupungintalo.
Torielämää Kouvolassa 1970-luvun alussa.

Kesäinen kuva Kouvolan kauppatorilta.

Torielämää Kouvolan kauppatorilta 1970-luvun alusta. Etualalla torikauppiaita ja asiakkaita. Heidän takanaan kolme Wolkswagen Transporter T1-pakettiautoa sekä Ford Transit MK1-pakettiauto. Torin takaosan kojuissa oli ruletinpyöritystä. Kuvaaja Eero Suikki

Päivitetty 7.6.2022