Herättääkö vanha valokuva sinussa muistoja ja tunteita?

Lähde matkalle eri aikakausiin. Anna kuvan kuljettaa sinua kymenlaaksolaisiin maisemiin niin Kymijoen varteen, metsiin ja pellolle kuin kaupunkiympäristöön, tehdasmiljööseen, rautateille ja varuskuntiin. Tällaisia kuva-aarteita löytyy museon valokuva-arkistosta. Kokoelmissa on runsaat 120 000 valokuvaa aina 1800-luvun lopusta nykypäiviin asti.

Lahjoita valokuvia Kouvolasta. Valokuvakokoelmamme kaipaa täydennystä erityisesti entisten Anjalan, Elimäen, Jaalan ja Sippolan kuntien alueilta. Kuvien myöhempää käyttöä helpottavat mahdollisimman tarkat taustatiedot lahjoitettavasta aineistosta.

Kuva-arkiston helmiin voi poiketa tutustumassa varaamalla ajan etukäteen. Alkuperäisiä kuvia emme lainaa, mutta kuvista voidaan tehdä tarvittaessa kopio. Käytöstä perimme hinnaston mukaisen maksun käyttötarkoituksen perusteella.

Kuukauden kuva: lokakuu 2022

Yli kolmekymmentä palomiestä hevosineen ja palokalustoineen ryhmittyneenä paloaseman edustalle. Yksi mies pitelee Kymintehtaan ja Kuusankosken VPK:n lippua.
Kymintehtaan ja Kuusankosken yhteinen VPK ryhmäkuvassa Kymintehtaan paloaseman edessä vuonna 1908.

Kuukauden kuvassa nähtävillä palokalustoa ja -miehistöä 1900-luvun alusta.

Kymintehtaan ja Kuusankosken yhteinen VPK ryhmäkuvassa Kymintehtaan paloaseman edessä vuonna 1908. Mukana hevosvetoisia höyryruiskuja sekä letkukärryjä.

Päivitetty 3.10.2022