Herättääkö vanha valokuva sinussa muistoja ja tunteita?

Lähde matkalle eri aikakausiin. Anna kuvan kuljettaa sinua kymenlaaksolaisiin maisemiin niin Kymijoen varteen, metsiin ja pellolle kuin kaupunkiympäristöön, tehdasmiljööseen, rautateille ja varuskuntiin. Tällaisia kuva-aarteita löytyy museon valokuva-arkistosta. Kokoelmissa on runsaat 120 000 valokuvaa aina 1800-luvun lopusta nykypäiviin asti.

Lahjoita valokuvia Kouvolasta. Valokuvakokoelmamme kaipaa täydennystä erityisesti entisten Anjalan, Elimäen, Jaalan ja Sippolan kuntien alueilta. Kuvien myöhempää käyttöä helpottavat mahdollisimman tarkat taustatiedot lahjoitettavasta aineistosta.

Kuva-arkiston helmiin voi poiketa tutustumassa varaamalla ajan etukäteen. Alkuperäisiä kuvia emme lainaa, mutta kuvista voidaan tehdä tarvittaessa kopio. Käytöstä perimme hinnaston mukaisen maksun käyttötarkoituksen perusteella.

Kuukauden kuva

Torielämää 1960-luvun alussa Kouvolan kauppatorilla
Taustan liiketaloista kaksi vasemmanpuoleista olivat Karl ja Eufemia Enbäckin omistuksessa.
Oikealla Liikemiehenkadun ja nykyisen Torikadun kulmauksessa on Kouvolan Pukimon entinen liiketalo, joka korotettiin kaksikerrokseksi vuonna 1929. Siitä oikealle on vuonna 1938 rakennettu tiilinen ja rapattu, kaksikerroksinen jatko-osa. Äärimmäisenä oikealla on vuonna 1957 valmistunut Torinlukko-liiketalo, josta Kouvolan Pukimo sai uudet liiketilat.

Päivitetty 12.3.2019