Silmiesi edessä

Löydä oma mielitaulusi! Taidemuseon taidekokoelma on muutakin kuin varastohyllyllä odottavia tauluja. Meillä on toki niitäkin, mutta suurin osa on esillä julkisissa paikoissa: kouluissa, hallintorakennuksissa, odotushuoneissa, työhuoneissa.

Veistoksia on pitkin laajaa Kouvolaa – Elimäeltä Kouvolan keskustaan. Niistä löytyy oma mobiilireittikarttakin.

Taidekokoelmiin kuuluu noin 2400 teosta, ja suurin osa on nykytaidetta. Taidemuseohan perustettiin vasta 1987, joten enimmäkseen meillä on 1960-luvulta lähtien olevia teoksia. Varhaisemmista taiteilijoista mainittakoon Esko Tirronen ja Ulla Rantanen, nykytaiteilijoista Samuli Heimonen, Kuutti Lavonen, ja kouvolalaiset Mikko Sakala ja Irmeli Tarmo. Maalausten ja veistosten lisäksi kokoelmiin kuuluu mediataidetta ja sähköisiä interaktiivisia liikkuvia teoksia.

Taidemuseo hoitaa ja vastaa Kouvolan kaupungin taidekokoelmasta, entisten kuntien taidekokoelmista ja lahjoituskokoelmista, pitäen niitä esillä mahdollisuuksien mukaan. Kaikki kun eivät mahdu esille samaan aikaan, voi kokoelmateoksia selata päivittäin mm. avoimessa Finna.fi –palvelussa.

Kuukauden taideteos: Lokakuu 2020

Manja Riihelän ja Mikko Sakalan tulostettu ja pohjustettu valokuva Maisemassa, 2018. Kuvassa Keltaisella, sinisellä ja vihreällä väripigmentillä maalattu mies, joka on kuvattu sivuprofiilista silmät kiinni keltaisella, sinisellä ja vihreällä maalattua taustaa vasten.
Manja Riihelän ja Mikko Sakalan tulostettu ja pohjustettu valokuva Maisemassa, 2018.

Päivitetty 2.11.2020