taidemuseo

taidemuseo

Taiteilijatapaamiset taidemuseo Poikilossa

Tule tapaamaan taiteilijaa Kouvolan taidemuseo Poikiloon.
Mikä inspiroi taiteilijaa? Miten taiteilija työskentelee? Mitä tarinoita teoksiin liittyy?
Ihastu runsaana ja villinä kukkivaan Flora Favola -näyttelyyn.

Flora Favola – Kreetta Järvenpää ja Heikki Marila

Kouvolan Taidemuseo Poikilo 21.9.2023–7.1.2024. Flora Favola kukkii runsaana, villinä ja värikkäänä Kouvolan taidemuseo Poikilossa vuoden 2024 alkuun saakka. Näyttelyssä on rinnastettu palkitun kuvataiteilijan Heikki Marilan ja kukka-aiheisilla valokuvillaan ihastusta herättäneen Kreetta Järvenpään teokset. Kukkia arvotetaan usein esteettisestä näkökulmasta, mutta niiden merkitys on syvällisempi ja käytännöllisempi. Vanitas-käsite, joka liittyi 1600-luvun kukkamaalauksiin, on edelleen ajankohtainen. Kukat kuvastavat hyvin olemassaolon haurautta, hetken katoavaisuutta ja kauneutta.

Kouvolan kaupungille arvokas taidekokoelma

Markku Villikka lahjoittaa lähes 1500 teoksen kokoelmansa Kouvolan taidemuseo Poikilolle. Lahjoituksen myötä Kouvolan kaupunki saa laajuudeltaan, merkitykseltään sekä taiteelliselta arvoltaan merkittävän taidekokoelman, jonka kaltaisen vain muutamat maamme keskeiset taidemuseot ja niiden kotikaupungit ovat saaneet kokoelmiensa perustaksi.

Musiikkiopiston konsertti taidemuseo Poikilossa

Lauantaina 27.5. klo 15.00 taidemuseo Poikilossa järjestetään kamarimusiikkikonsertti "Soolosta kvintettiin". Tule kokemaan musiikillinen taide-elämys taidemuseoon ja tutustu samalla uuteen näyttelyyn.

Axel Antas Nothing is Made, Nothing Disappears

Kouvolan Taidemuseo Poikilo 24.5.–27.8.2023. Antas pohtii ajan käsitettä ja kaiken olemassa olevan muutosta. Näyttelyn teemat kytkeytyvät luontoon ja ympäristöön.