Meiän museot – Kymenlaakson museoviikko

Roosa pohja jossa valkoista tekstiä MEIÄN MUSEOT -Kymenlaakson museoviikko 4.-9.6.2024

Poikilo-museot on mukana kaikkien aikojen ensimmäisessä Kymenlaakson omassa museoviikossa. Kymenlaakson museoviikkoa vietetään ti–su 4.-9.6.2024.

Poikilo-museot tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn näyttelyihin perjantaina 7.6. klo 16-18. Taidemuseossa Jenni Tieaho – Pyörteitä ja virtauksia. Tieahon taiteen lähtökohdat ovat suomalaisessa mytologiassa ja myyttisessä metsätarustossa. Kaupunginmuseon Mistä Kouvola on tehty? kutsuu kävijät pohtimaan omaa suhdettaan kotiseutuun. KOUTA-galleriassa Janne Erkkilän Protosynteesi 3.0 ja Poikilo-galleriassa Mari Hillon ja Terhi Penttilän Balanssi.

Museoviikon ohjelma vaihtelee eri museoissa

Museoviikko tarjoaa erilaista ohjelmaa Kymenlaakson eri museoissa. Museoviikkoon osallistuu reilut kymmenen kohdetta Kymenlaakson alueella, ja ohjelmaa on toteuttamassa myös monia yhteistyötahoja. Luvassa on mm. luentoja villiyrteistä ja mindfulnessista, yhteislaulua, askartelua, talkoita, kyläkävelyitä, radioamatööritoiminnan esittelyä ja kehräystä. Näyttelyissä pääsee tutustumaan mm. Kymenlaakson ainutlaatuiseen metsäteollisuuteen, mytologiaan ja myyttiseen metsätarustoon sekä kuninkaallisiin kissoihin. Vastausta etsitään myös siihen, onko nainen aina vääränlainen.

Museoviikon koko ohjelmaan voit tutustua Kotkan kaupungin sivuilla.

Kymenlaakson museoiden tapahtumat tunnistaa logosta

Kymenlaakson museoviikko tullaan järjestämään vuosittain kesäkuun alussa. Kymenlaakson museoiden yhteinen toiminta kootaan Meiän museot -nimen ja tunnuksen alle, ja yhteistyön voi tunnistaa tuosta ilmeestä.

Museot on pop! Osallistu Kymenlaakson museoviikkoon, ja koe maakunnan värikäs menneisyys.

Nuori nainen lukee karttaa tai esitettä aurinkolasit päässä.