Mistä Kouvola on tehty?
23.11.2023–12.10.2025 Kouvolan kaupunginmuseo Poikilo
Tule kertomaan oma mielipiteesi ja jakamaan muistosi!

Kouvola on tehty Kymijoesta, tehtaista, rautatiestä, kartanoista, pelloista, kalliomaalauksista, varuskunnista… Ihmisten liikkeistä, iloista ja suruista, suunnitelmista ja haaveista, työstä ja vapaa-ajasta. Nykyinen Kouvola on tehty vuonna 2009. Silloin yhdistyivät Anjalankoski, Elimäki, Jaala, Kouvola, Kuusankoski ja Valkeala. Lopulta kaupungin tekevät aina siellä asuvat ja sitä kodikseen kutsuvat ihmiset. 

Kaupunginmuseon näyttely kysyy: mistä Sinun Kouvolasi on tehty? Se kutsuu museokävijät jakamaan muistojaan kotiseudustaan. Näyttelyssä pääset näkemään nostalgisia filmejä ja valokuvia nykyisen Kouvolan alueelta ja pohtimaan omaa suhdettasi tärkeisiin paikkoihin. Tule museoon yksin tai porukassa ja pysähdy omien muistojesi ääreen.  

Kuvakollaasi Anjalankosken, Elimäen, Kuusankosken, Jaalan, Kouvolan ja Valkealan kuvista. Kuvien päällä keltainen teksti: Mistä kouvola on tehty?

Kuvat: Anjalankoski: Inkeroisten vanha kartonkitehdas 1965. Elimäki: Mamsellimylly 2011, kuvaaja Johannes Wiehn. Kuusankoski: Kimmo Pyykön Kolmoiskosket 1971, kuvaaja Eero Suikki. Jaala: E. Paavolaisen kauppa 1980-luvun alussa, kuvaaja Raimo Sävilä. Kouvola: Urheilupuiston uimahalli 1970-luvulla, kuvaaja Raimo Sävilä. Valkeala: Repoveden riippusilta 1980-luvulla, kuvaaja Osmo Pykälä.

Palaa katsomaan näyttelyitä Näyttelyt – Poikilo.

Päivitetty 21.2.2024