kouvola

kouvola

Tulevat näyttelyt Poikilossa 2023

Poikilo-museot tarjoaa vaihtuvia näyttelyitä ja mukavaa tekemistä koko vuoden 2023. Jokaisen näyttelyn aikana, järjestetään teematapahtumia tai opastuksia, jotka tutustuttavat näyttelyihin uudella tapaa.

Pelaa Train

Train on uniikki lautapeli / installaatio, jonka ainoa kappale on nyt pelattavissa Pelipoikilo-näyttelyssä. Train-peliä pääsee pelaamaan lauantaina 10.12.

Pimeä tonttupolku

Pimeä tonttupolku La 3.12. Klo 17.00–19.00 kaupunginmuseo Poikilossa Kouvolatalolla, Varuskuntakatu 11.

Lux Like Kouvola valaisi pimeyttä ja aktivoi pelaamaan, mutta kulutti vain vähän energiaa

Pelimaailmaan paneutunut Lux Like Kouvola valotaidetapahtuma toi marraskuun alussa esille kahdeksan pelattavaa ja interaktiivista valoteosta Kouvolan keskustaan. Neljän päivän tapahtuman sähkönkulutus maksoi mittausten mukaan noin 28 euroa. Teokset olivat nähtävillä 3.-6.11.2022 Manskilla sijaitsevassa Kohoa synergiakeskuksessa, Yhteiskoulun julkisivussa, kaupungintalon kansalaistorilla, sekä Kouvolatalolla ja sen puistossa.

Lux Like Kouvola 2022

Lux Like Kouvola – pelattavan valotaiteen festivaali valaisee marraskuun alussa. Teokset ovat nähtävillä ja pelattavissa päivittäin 3.─6.11. klo 17–21. Valotaidetapahtuman reitti kulkee Manskilta uudelta yrityspalvelutalolta Kouvolatalolle.

Kuukauden taideteos: Kesäkuu 2022

Kuvanveistäjä Tiiu Anttisen pronssiveistos Luomakunnan kruunu (2010) on tuore teoshankinta Kouvolan taidemuseo Poikilon kokoelmiin. Taidekokoelmissa on nyt kaikkiaan kolme Anttisen veistosta. Muut kokoelmateokset ovat tuntemattomien, ehkäpä mikroskooppisten eliöiden maailmaa kuvaavat Pykä Pykä adult ja Siipisuomueläin, molemmat vuodelta 2020.