Valokuvaillat Voikkaalla ja Valkealassa

Neljä valokuvaa Kouvolan alueelta kuvaamassa Valokuvailtojen teemaa.

Tule mukaan Poikilo-museon ja paikallisyhdistysten järjestämiin valokuvailtoihin – Voikkaan seuratalolle 20.3. ja Valkealaan 18.4.

Poikilo-museot järjestää valokuvailtoja ympäri Kouvolaa yhdessä paikallisten yhdistysten kanssa. Kuvailloissa katsellaan yhdessä alueeseen liittyviä valokuvia ja keskustellaan, millaisia muistoja kuvat herättävät. 

Yhdessä katsottavat valokuvat ovat Poikilo-museon kokoelmista ja liittyvät mahdollisuuksien mukaan aina alueeseen, jossa kuvailta järjestetään. Valokuvailloissa museo kerää ja tallentaa kävijöiden tarinoita. Pienikin muisto on museolle arvokas. Lisäksi paikallisilla on mahdollisuus tuoda näytille omia kuviaan.  


Tule mukaan

Valokuvailloissa keräännytään kahvikupposen ääreen katselemaan kuvia ja jutustelemaan niistä. Kuvailtaan kuuluu yhteinen museon kokoelman valokuvien katselutuokio, jonka jälkeen osallistujilla on mahdollisuus tuoda näytille myös omia paikallishistoriaan liittyviä valokuviaan.

Valokuvailta Voikkaalla ke 20.3. klo 16–18
Voikkaan seuratalolla, Voikkaantie 16 (yhteistyössä Voikkaan perinnepiiri)

Valokuvailta Valkealassa to 18.4. klo 14–16
Käräjätalo, Vanhatie 22 (yhteistyössä Valkealan museoyhdistys)

Vapaa pääsy ja kahvit tarjolla!


Valokuvailtojen avulla Poikilo-museo haluaa kerätä kuviin liittyvää paikallistietoa, kertoa museon toiminnasta ja mahdollisesti löytää seuraavaan näyttelyyn liittyviä valokuvia lainaan tai museolle lahjoitettavaksi. Vuonna 2025 aukeava näyttely Muuttuva kaupunkimme kertoo Kouvolan kaupunkien ja kylien rakennusten muutoksista. Muistoja kerätään myös kaupunginmuseossa parhaillaan avoinna olevassa Mistä Kouvola on tehty? -näyttelyssä. Näyttely kutsuu pohtimaan, mistä Sinun Kouvolasi on tehty. 

Lue lisää Mistä Kouvola on tehty? -näyttelystä sivuiltamme.