Raimo Sävilän Kouvola-kuvia julkaistaan Finnassa ja nonstop-valokuvaesitys kaupunginmuseo Poikilossa 15.11.

Etualalla vanhan torin puinen liike- ja asuinrakennus Kauppamiehenkatu 4, ns. Virtasen talo. Takana Pohjola-talo jo harjakorkeudessa ja sen ympärillä on rakennustelineitä.

Valokuvaesityksessä nähtävillä 100+7 Raimo Sävilän ottamaa kuvaa Kouvolan keskustan alueelta 1970-ja 1980-luvuilta.

Valokuvaaja Raimo Sävilä lahjoitti maaliskuussa Poikilo-museoiden kuva-arkistoon merkittävän määrän ottamiaan kuvia. Poikilo-museot julkaisee laajan otoksen kuvia; perjantaista 11.11. lähtien on Finna-verkkopalvelussa nähtävillä noin 1000 kuvaa Kouvolan keskustan alueelta 1970- ja 1980-luvuilta. Aineisto täydentää Finnassa jo julkaistuja valokuvaaja Eero Suikin 1960- ja 1970-lukujen Kouvola-kuvia.

Kouvolan kaupunginmuseo täyttää seitsemän vuotta tiistaina 15.11. Kouvola 100 -juhlavuoden sekä kaupunginmuseo Poikilon syntymäpäivien kunniaksi Sävilän valokuvista on nähtävillä tiistaina 15.11. nonstop-valokuvaesitys (100+7 kuvaa) kaupunginmuseossa klo 11-18, jolloin museoon on vapaa pääsy. Samana päivänä Raimo Sävilä on tavattavissa museolla klo 16, jolloin kaupunginmuseossa esitetään ”Kauppalankatu 5.1.1981” -video (kesto noin 17 min). Sävilä on kertomassa taustaa videon kuvauksista, jossa lottovoittaja Mäntyharjulta tulee noutamaan voittoaan Kouvolasta. Lottovoittajaa esittää Kouvolan Teatterin silloinen johtaja Mikko Nousiainen.

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Poikilo-museoiden esine-, valokuva- ja taidekokoelmat löytyvät helposti museon oman näkymän kautta https://poikilo.finna.fi. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä.

Lisätietoja: amanuenssi Olli Rojo, Poikilo-museot, puh. 020 615 4653, olli.rojo(at)kouvola.fi
Valokuvaaja Raimo Sävilä antoi museolle merkittävän kuvalahjoituksen – Poikilo

Poikilo-museoiden valokuva- ja esinekokoelmia nähtävissä Finnassa – Poikilo

Sävilän kuvia on nähtävillä myös uudessa Wanha Kouvola 2023 -kalenterissa, joka sisältää myös postikortit kalenterin kuvista. Kalenteri on saatavilla Poikilo-museoiden museokaupasta.

Kuvassa Pohjola-talon rakennustyöt syyskuussa 1976. Kuvaaja Raimo Sävilä.