Valokuvaaja Raimo Sävilä antoi museolle merkittävän kuvalahjoituksen

Kuva Kouvolan keskustasta 1980-luvun puolivälissä. Kouvola kuvattuna ilmasta. Kuva on otettu päivällä.

Lahjoituksen myötä museon valokuvakokoelmissa on nyt kattava edustus Kouvolan kaupunkikuvaa 1980-luvulta.

Arvostetun kouvolalaisen valokuvaaja Raimo Sävilän lahjoitus sisältää reilut 4000 kuvaa sekä 40 filmiä 1970-luvulta nykypäivään asti. Kuvia on etenkin 1980-luvulta, jolloin Sävilä teki Kouvolan kaupungille mm. elinkeinopoliittisen diasarjan ”Tervetuloa Kouvolaan” sekä Kouvola-kirjan kuvaukset. Lahjoituksen myötä museon valokuvakokoelmissa on nyt kattava edustus Kouvolan kaupunkikuvaa 1980-luvulta. Lahjoitus täydentää valokuvaaja Eero Suikin 1960- ja 1970-lukujen Kouvola-kuvia, joita on museon kokoelmissa runsaasti.

Arvostettu kouvolalainen valokuvaaja

Raimo Sävilä on tehnyt pitkän uran valokuvauksen parissa. Hän työskenteli vuodesta 1956 lähtien valtakunnallisen fotoketjun Foto-Nyblin Oy Ab:n palveluksessa aina vuoteen 1983 saakka, jonka jälkeen hän aloitti yrittäjänä omassa yrityksessä Kuva-Sävilä Ky:ssä. Vuonna 1992 Kuva-Sävilä valittiin Kouvolan vuoden yrittäjäksi. Vuodesta 2003 lähtien Sävilä on toiminut vapaana kuvaajana.

Uransa aikana Sävilä on osallistunut valtakunnallisiin ja kansainvälisiin valokuvanäyttelyihin sekä kaitaelokuva- ja videokuvaajien kilpailuihin lyhytfilmeillä. Lisäksi hän on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin mm. Kouvolan Kameraseurassa sekä pitänyt omia näyttelyitä. Studiokuvaajana Sävilä on tehnyt sekä keikka- että mainoskuvauksia.

Museo arvostaa kulttuuriperinnön vaalimista

”Olemme lahjoituksesta erittäin iloisia. Haluamme kiittää Raimo Sävilää lahjoituksesta sekä arvokkaasta työstä Kouvolan kulttuuriperinnön tallentamisesta vuosien saatossa”, toteaa Poikilo-museoiden kuva-arkistosta vastaava amanuenssi Olli Rojo. Yleisön on mahdollista nähdä Raimo Sävilän kuvia loppuvuodesta Finna-verkkopalvelussa.

Poikilo-museoiden kuva-arkisto sisältää noin 130 000 valokuvaa, vedosta ja negatiivia 1900-luvun alusta nykypäivään. Suurin osa kuvista on Kouvolan keskustan ja Kuusankosken alueilta.

Finna kokoaa arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen

Kouvolan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Poikilo-museot julkaisee Finnassa valikoituja kuvia kokoelmistaan; ensimmäinen 1000 kuvan otos julkaistiin helmikuussa. Kuvat löytyvät osoitteesta https://poikilo.finna.fi. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä.

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti.

Lisätiedot: amanuenssi Olli Rojo, Poikilo-museot, puh. 020 615 4653, olli.rojo(at)kouvola.fi
Valokuvaliite
Kuva Kouvolan keskustasta 1980-luvun puolivälissä. Kuva: Raimo Sävilä.