Poikilo-museoiden julkaisemat Raimo Sävilän Kouvola-kuvat kiinnostivat

Kouvolan 100-vuotisjuhlavuoden ja Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon seitsenvuotissyntymäpäivien kunniaksi tiistaina 15.11. esitettiin 107 kuvaa Kouvolan kaupunginmuseo Poikilossa.

Poikilo-museot julkaisi Finnassa perjantaina 11. marraskuuta lähes tuhat valokuvaaja Raimo Sävilän ottamaa, Kouvola-aiheista valokuvaa 1970- ja 1980-luvuilta. Kouvolan 100-vuotisjuhlavuoden ja Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon seitsenvuotissyntymäpäivien kunniaksi tiistaina 15.11. esitettiin 107 kuvaa Kouvolan kaupunginmuseo Poikilossa. Synttäripäivänä museossa vieraili 260 museokävijää. Viikkotilastojen mukaan Finnassa Poikilo-museoiden aineistoja tutki 11.─20.11. välisenä aikana 1200 kävijää, toimintoja oli 68 000 ja keskimääräinen Finnassa vietetty aika 14 minuuttia. Suosituin hakusana oli Sävilä.

”On hienoa, että museon Finnassa julkaisemat kuvat on nyt löydetty ja niitä on myös jaettu sosiaalisen median kanavissa. Aiomme jatkossakin julkaista kuvakokonaisuuksia, seuraavaksi ensi vuonna mahdollisesti jotakin laajasta Kuusankosken aineistosta”, toteaa kuva-arkistosta vastaava amanuenssi Olli Rojo.

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Poikilo-museoiden esine-, valokuva- ja taidekokoelmat löytyvät helposti museon oman näkymän kautta https://poikilo.finna.fi. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä.

Kuvaesitys nähtävillä marraskuun viimeisenä viikonloppuna

Suuren suosion vuoksi 107 kuvaa on nähtävillä nonstop-esityksenä Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyn teatterilavan suurella näytöllä koko viikonlopun, perjantaista 25.11.-sunnuntaihin 27.11. Sunnuntaina vietetään myös museokorttelin joulutapahtumaa. Kaupunginmuseossa voi etsiä joulutonttuja ja taidemuseon Pelipoikilo-näyttelyssä peliopas auttaa museovieraita pelien pelaamisessa.

Lisätietoja:
kuva-arkisto: amanuenssi Olli Rojo, puh. 020 615 4653 olli.rojo(at)kouvola.fi
tapahtumat: museonjohtaja Anu Kasnio, puh. 020 615 8317, anu.kasnio(at)kouvola.fi

Kuva
Kauppalankatu, Kuvaaja Raimo Sävilä,1977, Poikilo-museot.

Lue myös
Raimo Sävilän Kouvola-kuvia julkaistaan Finnassa ja nonstop-valokuvaesitys kaupunginmuseo Poikilossa 15.11. – Poikilo