Pelitaidekilpailu käynnistyy

Tummapintaisen rakennuksen havainnekuva.

Kouvolan taidemuseo Poikilo kutsuu kuvataiteilijat ja pelialan osaajat toteuttamaan pelitaiteen teoksia Valkealan monitoimitaloon – taideteoshaku käynnistyy

Kouvolan kaupunki ja Poikilo-museot julistavat taidekilpailun, jossa portfoliohaun ja rinnakkaisen luonnostilauksen avulla etsitään tammikuussa 2024 valmistuvaan Valkealan monitoimitaloon toteutettavia pelitaiteen teoksia.

Taidekilpailu

Taideteoskilpailulla haetaan taidetta ja pelillisyyttä yhdistäviä teoksia, jotka ottavat myös huomioon monitoimitalossa järjestettävän monipuolisen toiminnan sekä talon eri-ikäiset käyttäjät.  Portfoliohakuun voivat osallistua kaikki Suomessa toimivat kuvataiteilijat ja työryhmät, jotka voivat koostua mm. kuvataiteen ja pelialan ammattilaisista. Kilpailuun toivotaan erityisesti Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa toimivien taiteilijoiden ja heidän työryhmiensä osallistumista hakuun. Portfoliohaun perusteella valitaan rinnakkaiseen luonnostilaukseen kolme taiteilijaa/työryhmää. Luonnoksista valitaan toteutettavaksi yksi tai kaksi teosta. Teos tai teokset ovat valmiit joulukuun lopussa 2023. Toteutettavat teokset valitsee monialainen taidetyöryhmä.  

Kilpailun hakuaika on 6.2.-8.3.2023. Kilpailun tulokset julkistetaan 30.6.2023. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran ohjeistusta.

Kilpailuohjelma on luettavissa Poikilo-museoiden internet-sivuilta: poikilo.fi/pelitaidekilpailu Pelitaidekilpailun ohjeet ja aikataulu – Poikilo

Pelitaide

Kouvolassa on viime vuosina panostettu pelitaiteeseen. Kouvolan taidemuseo Poikilo järjesti syksyllä 2022 Pelipoikilo – pelitaiteen näyttelyn, Lux Like Kouvola 22 sisälsi pelattavaa valotaidetta ja Pelitaiteen pääkaupunki -tapahtumakokonaisuus vuosina 2022—23 tuo pelitaiteen kaupunkilaisten ulottuville. Pelitaiteessa pelillisyys voi tarkoittaa hyvin laveasti erilaisia vuorovaikutteisia tapoja kokea teos. Pelitaidetta halutaan Kouvolan julkisen taiteen kokoelmaan. Taideteoskilpailun mahdollistaa Unelma pelitaiteesta hanke, jonka on rahoittanut Wihurin rahasto. Poikilo-museot on Wihurin rahaston kuvataiteen alueellisen kummitoiminnan museo vuosina 2021—2023.

Valkealan monitoimitalo

Valkealan monitoimitalo valmistuu tammikuussa 2024. Rakennuksessa on tilat perusopetukselle, varhaiskasvatukselle, kansalaisopistolle, lähikirjastolle, nuorisopalveluille, valmistuskeittiölle ja perhekeskukselle. Lisäksi monitoimitalo tarjoaa kuntalaisille ja yhdistyksille monipuoliset harraste- ja toimintamahdollisuudet ilta- ja viikonloppuaikaan.

Valkealan monitoimitalo – koko kylän keskus – Kouvolan kaupunki

Lisätietoja:

Anu Kasnio, museonjohtaja, Poikilo-museot, anu.kasnio(at)kouvola.fi puh. 020 615 8317

Tummapintaisen rakennuksen havainnekuva.
Näkymä Valkealan monitoimitalon julkisivu Kustaa III tieltä katsottuna. Kuva: YIT, Linja Arkkitehdit