Muisteluillat kutsuvat muistelemaan museoon

Kolme mustavalkoista valokuvaa vierekkäin ja teksti muisteluillat kaupunginmuseo Poikilossa

Kouvolan kaupunginmuseo Poikilossa alkaa 9.3. muisteluiltojen sarja. Tule museoon katsomaan valokuvia ja muistelemaan yhdessä muiden kanssa.

Muisteluilta järjestetään kolmena iltana. Joka illalla on oma valokuvateema.

Ensimmäisen muisteluillan teemana torstaina 9.3. on lapsuus- ja koulukuvat. Tapahtuma jatkuu keväällä torstaina 11.5. teemalla työ ja alkusyksystä torstaina 17.8. teemalla viihde. Muisteluilta järjestetään kaupunginmuseo Poikilossa klo 17-19 ja sinne on vapaa pääsy. Muisteluiltaa edeltää nonstop-valokuvaesitys, joka on katsottavissa muutamia päiviä ennen muisteluiltaa. Valokuvaesitys sisältyy museon pääsymaksuun.

Muisteluilta 9.3. klo 17-19

Torstain 9.3. Muisteluillassa on nähtävillä vanhoja lapsuus- ja koulukuvia nykyisen Kouvolan alueelta. Muisteluilloissa museo kerää ja tallentaa kävijöiden tarinoita. Pienikin muisto on museolle arvokas. Muistojen keruu jatkuu syksyllä avautuvassa Mistä Kouvola on tehty? -näyttelyssä. Näyttely kysyy kaikilta, mistä Sinun Kouvolasi on tehty.

Valokuvaesitys 28.2.-12.3.

Muisteluiltaan liittyvä valokuvaesitys on katsottavissa kaupunginmuseo Poikilon Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyn suurella näytöllä tiistaista 28.2. alkaen sunnuntaihin 12.3. asti. Esityksessä on nähtävillä valokuvia nykyisen Kouvolan alueelta 1900-luvun alusta 1980-luvulle saakka. Taidemuseo Poikilon Überhund – Taiteen kiehtovat koirat -näyttelyn kunniaksi kuvissa näkyy myös nelijalkaisia ystäviämme. Valokuvaesitys on katsottavissa museon aukioloaikoina.


Vanha mustavalkoinen valokuva leikkivistä lapsista ehkä kerhossa tai päiväkodissa.

Pienikin muisto on museolle arvokas


Löydä kuvia Finna-verkkopalvelusta

Poikilo-museoiden kuvia on nähtävillä myös Finna-verkkopalvelussa, josta löytyy yli 3200 valokuvakokoelman kuvaa. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen. Poikilo-museoiden esine-, valokuva- ja taidekokoelmat löytyvät helposti museon oman näkymän kautta https://poikilo.finna.fi. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä.