Kouvolan kaupunginmuseo Poikilo etsii kouvolalaisten esineitä näyttelyyn

Kaksi tyttöä pyhämekoissaan, ruseteissaan ja ruojukengissään, pehmokoirat kainalossa. Kuva on otettu sota-aikana Kuusankosken Valokuvaamo J. Pitkäsellä

Sinulla on nyt mahdollisuus olla osana näyttelymme tekoa! Etsimme kaupunginmuseon aulassa sijaitsevaan vitriiniin lainaan esineitä, jotka ovat kouvolalaiselle tärkeitä. Esine on nähtävillä Mistä Kouvola on tehty -näyttelyssä.

Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon Kouvolan Teatteria juhlistanut ”Koko Kouvolan Teatteri” -näyttely on nyt päättynyt. Marraskuun 23. päivä avautuvaa ”Mistä Kouvola on tehty” -näyttelyä rakennetaan vauhdilla.

Kaupunginmuseon aulassa olevaan ”kouvolalaisen vitriiniin” etsitään esineitä lainaksi näyttelyyn.  Esineistö voi olla mitä tahansa ja kenelle tahansa kouvolalaiselle tärkeää, Kouvolaan liittyvää pienikokoista tavaraa, kuten kirjoja, laseja, mukeja tai piirustuksia. Esineen ei suoraan tarvitse esittää mitään Kouvolaan liittyvää, kunhan se on ollut käytössä Kouvolan alueella. Esine voi olla uusi tai vanha, kertoa suvun tarinaa tai olla edelleen jokapäiväisessä käytössä. Oli se sitten perintönä saatu maljakko, kaverilta saatu Tykkimäki-magneetti tai muu aarre, esine kertoo Kouvolan alueen tarinaa. Vitriinissä on tilaa kymmenelle esineelle.

Näyttely on esillä 23.11.2023- 13.10.2024. Esine voi olla esillä koko näyttelyn ajan tai lyhyemmän ajan sopimuksen mukaan. Esineen maksimikoko on 50 cm (leveys) 90 cm (pituus) ja 40 cm (syvyys).

Esineiden lainaajia pyydetään ottamaan yhteyttä museon amanuenssi Janni Tasankoon 1.11.2023 mennessä. Amanuenssi Janni Tasanko, Poikilo-museot, Puhelin: 020 615 6739, Sähköposti: janni.tasanko(at)kouvola.fi

Kuva: Kaksi tyttöä pyhämekoissaan, ruseteissaan ja ruojukengissään, pehmokoirat kainalossa. Kuva on otettu sota-aikana Kuusankosken Valokuvaamo J. Pitkäsellä. Kuva: Poikilo-museot.

Katso lisätietoja Mistä Kouvola on tehty -näyttelystä Mistä Kouvola on tehty? – Poikilo