Koe Kouvolan nostalginen ravintolakierros nyt mobiilisti!

Ravintola Wiener Cafen julkisivut Kivimiehenkadun ja Poikkikadun kulmassa. Auto kääntymässä Kibimiehankadulle. Autoja parkissa Wiener Cafen edustalla Kivimiehenkadun puolella.

Lähde nostalgiselle ravintolakierrokselle Kouvolan keskustaan mobiilioppaan johdolla! Puhelimen kartalla seurattavalle reitille on koottu vanhoja valokuvia Poikilon valokuvakokoelmasta ja ravintoloihin liittyviä nuoruusmuistoja.

Vaikka perinteinen Taiteiden yö jouduttiin perumaan, Poikilo-museot julkaisee tapahtuman 30-vuotisjuhlan kunniaksi mobiilireittinä Kouvolan nostalgisen ravintolakierroksen. Reitillä on nähtävissä vanhoja kuvia Kouvolan suosituista ravintoloista ja muista nuorison tapaamispaikoista. Kuvien yhteyteen on liitetty ihmisten muistoja kyseisistä paikoista.

Reitillä on 16 kohdetta. Osa paikoista on vielä olemassa tai samalla paikalla toimii ravintola toisella nimellä. Reitti lähtee Assan montusta Mutterin kautta Sipparin parkkiin ja Speden saluunaan ja kulkee sieltä Salpausselänkadun ja Oikokadun kautta Mannerin baariin päätyen Pub 23:een.

Kierroksella nähtävät kuvat ovat Poikilo-museoiden kuva-arkistosta. Kuvaajina ovat olleet mm. Heikki Rautio, Raimo Sävilä ja Eero Suikki. Muistot on kerätty Kymenlaakson museoiden Kerro Meille! -nuoruusmuistokyselyssä syksyllä 2019. Poikilo-museot oli kiinnostunut erityisesti ravintolamuistoista ja niitä saatiinkin runsaasti.

Lähde Kouvolan ravintolakierrokselle!

Poikilo-museot on aiemmin julkaissut mobiilireitteinä Kouvolan julkiset veistokset kokoavan patsaskierroksen ja 1700-luvun linnoituksia ja taistelupaikkoja kiertävän sotahistoriareitin. Vielä tänä vuonna julkaistaan mobiilireitti kouvolalaisen valokuvaaja Eero Suikin ottamista kuvista. Reitti sisältää kuvia Kouvolan keskustasta 1960- ja 1970-luvuilta. Tuona aikana Kouvolan keskustan kuva muuttui merkittävästi, kun vanhoja puurakennuksia purettiin ja nykyinen betoninen ilme alkoi hahmottua.

Lisätiedot:
amanuenssi Olli Rojo, Poikilo-museot
olli.rojo(at)kouvola.fi
p. 020 615 4653

Artikkelin kuva: Nykyisen Jolenen paikalla Torinavaimen liikerakennuksessa toimi 1970 -luvun alusta lähtien Kymen Wienerin omistama Wiener Cafe, jonka alakerrassa oli legendaarinen ravintola Sip Pub. Kuva on vuodelta 1989, jolloin nimi muuttui Rock Bar Sippariksi.

2 vastauksia “Koe Kouvolan nostalginen ravintolakierros nyt mobiilisti!

  1. Hauska kierros baareissa
    Kuvia olisi voinut olla enemmän
    Kun vielä saa joustavamman ohjelman.. niin hyvä tulee
    Kiitos

Kommentointi on suljettu.