22.5. - 28.8.2022
Kouvolan taidemuseo Poikilo

Mika Honkalinnan valokuvaprojekti Suomaa keskittyy Suomen suursoille, jotka ovat maamme alkuperäisintä ja koskemattominta luontoa. Valokuvissa näyttäytyy soiden rikas, monimuotoinen luonto ja huikea kauneus ilmasta nähtynä. Kuvat ovat osa laajempaa suo-teemaista kokonaisuutta, josta on tekeillä vuonna 2023 julkaistava kirja. Puuteema esittelee puolestaan kotimaisten puulajien, niin elävien kuin kuolleiden pintoja ja pinnan kiehtovaa estetiikkaa. Valokuvien tarkoituksena on pysäyttää katsoja tavallisten puulajiemme pintarakenteen kauneuden, niiden muotojen ja rakenteen rikkauden äärelle lähikuvien kautta.

Anjalassa syntynyt, nykyään Limingassa asuva, luontokuvaaja ja kirjailija Mika Honkalinna kertoo kuvillaan tarinoita. Hän sanoittaa ihmisen ja luonnon välisistä suhdetta arvostaen ja yrittämällä ymmärtää sitä. Honkalinnan kuvat syntyvät pohjoisten havumetsien ja soiden keskellä, usein talven estetiikan innoittamana.

Kouvolan Kameraseura on toiminut aktiivisesti perustamisestaan vuodesta 1952 lähtien. Yhdistyksen tarkoituksena on läpi vuosikymmenten ollut valokuvaharrastuksen edistäminen ja sen taiteellisen tason nostaminen. Kouvolan Kameraseura juhlii 70-vuotista olemassaoloaan juhlanäyttelyllä taidemuseo Poikilossa. Suuri osa näyttelyn valokuvista on viimeisen viiden vuoden ajalta.

Juhlanäyttely laajenee Kouta-galleriaan ajalla 22.5.–12.6.

Suomen Kameraseurojen liiton vuosinäyttely järjestetään tänä vuonna taidemuseo Poikilossa. Suomen Kameraseurojen liitolla on myös juhlan aihetta, koska liitto perustettiin 90 vuotta sitten valokuvauksen harrastajien valtakunnalliseksi keskusliitoksi. Liitto toimii valokuvauksen edistämiseksi muun muassa järjestämällä koulutustilaisuuksia, seminaareja ja näyttelyitä. Vuosinäyttelyssä on esillä sekä valokuvavedoksia että digikuvia.

Valokuvan aika 22.5. -28.8.2022
Kuvan teokset:
Vili Anttila, Mökki Lapissa, 2020. Jaana Ahola, Petsku, 2008.
Leena Asikainen, Lähdön hetki, 2020. Julius Frilander, Dandelion, 2018.
Heikki Rautio, Men in Black, 2018. Unto Mentula, Hahmot hiekalla, 2007.
Pekka Niemi, Talvi joella, 2011. Jaana Laaksonen, Linnut metsässä, 2020.

Päivitetty 8.12.2022