Poikilo

Poikilo

Taiteilijatapaamiset taidemuseo Poikilossa

Tule tapaamaan taiteilijaa Kouvolan taidemuseo Poikiloon.
Mikä inspiroi taiteilijaa? Miten taiteilija työskentelee? Mitä tarinoita teoksiin liittyy?
Ihastu runsaana ja villinä kukkivaan Flora Favola -näyttelyyn.

Flora Favola – Kreetta Järvenpää ja Heikki Marila

Kouvolan Taidemuseo Poikilo 21.9.2023–7.1.2024. Flora Favola kukkii runsaana, villinä ja värikkäänä Kouvolan taidemuseo Poikilossa vuoden 2024 alkuun saakka. Näyttelyssä on rinnastettu palkitun kuvataiteilijan Heikki Marilan ja kukka-aiheisilla valokuvillaan ihastusta herättäneen Kreetta Järvenpään teokset. Kukkia arvotetaan usein esteettisestä näkökulmasta, mutta niiden merkitys on syvällisempi ja käytännöllisempi. Vanitas-käsite, joka liittyi 1600-luvun kukkamaalauksiin, on edelleen ajankohtainen. Kukat kuvastavat hyvin olemassaolon haurautta, hetken katoavaisuutta ja kauneutta.

Säpinää Senioreille!

Perjantaina 6.10.2023 klo 9.30–12 järjestetään Kouvolatalossa Säpinää Senioreille -tapahtuma. Tapahtumassa on mielenkiintoista ohjelmaa.
Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyyn on vapaa pääsy. Voit tutustua myös Finna-verkkopalveluun henkilökuntamme avustuksella.

Kova paukku. Miltä teollisuuden muutokset tuntuvat?

Miltä teollisuus tuntuu? Keskustelua Kuusankoskella ja Myllykoskella. Tehtaan siluetti on ollut osa Kymenlaakson kaupunki- ja mielenmaisemaa vuosikymmenten ajan. Viime aikoina uutiset ovat kertoneet alueen tehtaiden lopettamisesta tai toiminnan supistamisesta. Kutsumme sinut keskustelemaan muutoksen vaikutuksesta arjen rakentumiseen. Miten metsäteollisuus on tulevaisuudessa läsnä Myllykoskella, Anjalassa, Inkeroisissa, Kouvolassa, Kuusankoskella ja Voikkaalla? Voiko murroksesta nousta rohkaisevia alkuja yritystoiminnalle ja ihmisille? Kuinka suureen muutokseen ihmiset lopulta itse ovat valmiita?

Kouvolan kaupungille arvokas taidekokoelma

Markku Villikka lahjoittaa lähes 1500 teoksen kokoelmansa Kouvolan taidemuseo Poikilolle. Lahjoituksen myötä Kouvolan kaupunki saa laajuudeltaan, merkitykseltään sekä taiteelliselta arvoltaan merkittävän taidekokoelman, jonka kaltaisen vain muutamat maamme keskeiset taidemuseot ja niiden kotikaupungit ovat saaneet kokoelmiensa perustaksi.