Vuoden 2023 kulttuurikouvolalainen on valittu

Iloinen mies kukkien ja kunniakirjan kanssa sutta muistuttavan suuren maalauksen edessä.

Kouvolan kulttuurilaitoksista koostuva TUNNE-ryhmä on valinnut vuoden 2023 kulttuurikouvolalaiseksi Jukka Vartiaisen.

Ryhmä perustelee valintaansa seuraavasti:

”Jukka on monipuolinen ja innostunut kulttuurinystävä, joka hyödyntää laajasti Kouvolan kulttuuritarjontaa. Aktiivisena yhdistystoimijana hän on ollut järjestämässä lukuisia teatterivierailuja Eläkeliiton Kuusankosken yhdistyksessä sekä keksinyt suositut Hopeatähti-elokuvanäytökset varttuneemmalle väelle. Suurena kirjallisuuden ystävänä hän lukee erilaisia teoksia jopa sata vuodessa. Jukka antaa äänen kokemilleen kulttuurielämyksille kirjoittamalla niistä tekijöilleen tai sosiaalisessa mediassa, ja levittää näin iloista kulttuurisanomaa omalla esimerkillään.”

kahdeksan henkilöä seisoo yhteiskuvassa sudenomaisen koiramaalauksen edessä.
Kuvassa Tiina Luhtaniemi, Kouvolan Teatteri, Aija Matero, Kouvolan kulttuuritalot, Sirpa ja Jukka Luhtaniemi, Anu Kasnio, Poikilo-museot, Jukka Kumpulainen, Pohjois-Kymen musiikkiopisto, Selja Kunttu, Kouvolan kirjasto sekä Minna Korkolainen, Kymi Sinfonietta. Taustalla teos, Samuli Heimonen, Usva, 2016. Kuva Anita Grönroos

Taustatietoja

TUNNE on kouvolalainen kulttuuriryhmä, joka valitsee vuoden kulttuurikouvolalaisen, järjestää kulttuuri- ja taidesisältöisiä klubeja sekä vastaa ysiluokkalaisten ilmaisesta K9-kortista. Ryhmään kuuluvat Kouvolan Teatteri, Kymi Sinfonietta, Pohjois-Kymen musiikkiopisto, Kouvolan kulttuuritalot, Poikilo-museot, Kouvolan kirjasto, Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut sekä Kouvolan kansalaisopisto.

Kulttuurikouvolalainen on valittu vuodesta 2007 lähtien. Tunnustuksen on voinut saada aktiivinen ja monipuolinen kulttuurin harrastaja tai kulttuurille omistautunut yleisön edustaja. Valituksi on voinut tulla myös alueella merkittävä kulttuurivaikuttaja, yhteisö tai voimakkaasti esiin tullut positiivinen kulttuuriteko. Aiemmin palkittuja ovat muun muassa Kaarina Härmälä, Ella Jäppinen, Ville Viinikainen, Tytti Vänskä, Ritva Sorvali, Riikka-Liisa Kuoppa, Kouvolan yhteiskoulun lukion High School Musical -työryhmä, Jättömaa ry, Kymi Brass, Kouvolan Sanomien kulttuuritoimitus, Karina Koskinen, Kini Laine sekä Kouvolan musiikkiluokkien opettajat.

tunnelogo