Vuoden 2021 kulttuurikouvolalaiset on valittu

Kuvassa Kulttuurikouvolalaisia 2021

Edessä: Johanna Kuisma-Taskinen, Mirka Suurnäkki, Heini Ahtiainen
Takana: Jaana Petsalo-Okka, Riikka Pelkonen, Mirja Lintula

Kouvolan kulttuurilaitoksista koostuva TUNNE-ryhmä on valinnut vuoden 2021 kulttuurikouvolalaisiksi musiikkiluokkien opettajat Mirja Lintulan, Riikka Pelkosen, Jaana Petsalo-Okan ja Mirka Suurnäkin Kaunisnurmen koulusta sekä Heini Ahtiaisen ja Johanna Kuisma-Taskisen Kouvolan yhteiskoulusta.

Ryhmä perustelee valintaansa seuraavasti:

”Kouvolan 50 vuotta täyttäneellä musiikkiluokkatoiminnalla on komea historia ja perinteet. Nykyiset Kouvolan keskusta-alueen musiikkiluokkien opettajat jatkavat perinteikästä toimintaa innostavasti. TUNNE-ryhmänä arvostamme erityisesti opettajakuusikon yhteistyötä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa sekä heidän tarmoaan tuoda oppilaat kulttuurin pariin myös koulujensa seinien ulkopuolelle. Hiljattain alkanut musiikin esiakatemiatoiminta on hyvä esimerkki musiikkiluokkien opettajien halusta löytää uusia yhteistyömuotoja lasten ja nuorten kulttuuriharrastusten tukemiseksi.”

Taustatietoja

TUNNE on kouvolalainen kulttuuriryhmä, joka valitsee vuoden kulttuurikouvolalaisen, järjestää kulttuuri- ja taidesisältöisiä klubeja sekä vastaa ysiluokkalaisten ilmaisesta K9-kortista. Ryhmään kuuluvat Kouvolan Teatteri, Kymi Sinfonietta, Pohjois-Kymen musiikkiopisto, Kouvolan kulttuuritalot, Poikilo-museot, Kouvolan kirjasto, Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut sekä Kouvolan kansalaisopisto.

Kulttuurikouvolalainen on valittu vuodesta 2007 lähtien. Tunnustuksen on voinut saada aktiivinen ja monipuolinen kulttuurin harrastaja tai kulttuurille omistautunut yleisön edustaja. Valituksi on voinut tulla myös alueella merkittävä kulttuurivaikuttaja, yhteisö tai voimakkaasti esiin tullut positiivinen kulttuuriteko. Aiemmin palkittuja ovat muun muassa Kaarina Härmälä, Ella Jäppinen, Ville Viinikainen, Tytti Vänskä, Ritva Sorvali, Riikka-Liisa Kuoppa, Kouvolan yhteiskoulun lukion High School Musical -työryhmä, Jättömaa ry, Kymi Brass, Kouvolan Sanomien kulttuuritoimitus, Karina Koskinen ja Kini Laine.

tunnelogo