Valokuvan aika 22.5. – 28.8. taidemuseo Poikilo

Useista mustavalkokuvista koostuva valokuvan aika -näyttelyn tunnus

Kouvolan taidemuseo Poikilossa vietetään kesällä valokuvan juhlaa. Valokuvan aika -näyttely on Mika Honkalinnan, Kouvolan Kameraseuran sekä Suomen Kameraseurojen Liiton yhteinen näyttely 22.5. – 28.8.2022 Kouvolan taidemuseo Poikilossa.

Kouvolan Kameraseura täyttää tasavuosia

Kouvolan Kameraseura täyttää 70 vuotta ja juhlistaa olemassaoloaan monipuolisella näyttelyllä. Kouvolan Kameraseura on toiminut aktiivisesti perustamisestaan vuodesta 1952 lähtien. Seuran tarkoituksena on läpi vuosikymmenten ollut valokuvaharrastuksen edistäminen ja sen taiteellisen tason nostaminen. Kouvolan Kameraseuran näyttelyosuudessa on esillä 47 valokuvaa 22 kuvaajalta. Kuvien aiheina ovat muun muassa ihmiset, maisemat ja luonto sekä arkkitehtuuri. Suuri osa näyttelyssä olevista kuvista on viimeisen viiden vuoden ajalta. Kouvolan Kameraseuran osuuden on kuratoinut Poikilo-museoiden intendentti Mari Lehtosalo.

Mika Honkalinna kuvaa Suomaata ja Puuteemaa

Mika Honkalinna on Kouvolan kameraseuran jäsen ja hän on tuonut näyttelyssä esille valokuvia uusimmista projekteistaan Suomaa ja Puuteema. Anjalassa syntynyt, mutta nykyään Limingassa asuva luontokuvaaja, kirjailija, Mika Honkalinna kertoo kuvillaan tarinoita ja sanoittaa ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Honkalinnan kuvat syntyvät pohjoisten havumetsien ja soiden keskellä. Näyttelyssä olevista teemoista Suomaa kuvaa maamme alkuperäisintä ja koskemattominta luontoa Suomen suursoilla. Soiden rikas, monimuotoinen luonto ja kauneus näyttäytyvät valokuvissa ilmasta nähtynä lähes abstrakteina sommitelmina. Suokuvat on tulostettu turvelevyille. Puuteema esittelee puolestaan kotimaisten puulajien pintoja ja niiden kiehtovaa estetiikkaa. Puiden pintarakenteiden lähikuvat pysäyttävät muotojen ja rakenteiden rikkaudellaan.

Suomen Kameraseurojen Liitto perustettiin 90 vuotta sitten

Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttely toimii myös juhlanäyttelynä, sillä liitto perustettiin 90 vuotta sitten. Suomen Kameraseurojen Liitto toimii valokuvauksen harrastajien valtakunnallisena keskusliittona. Se perustettiin vuonna 1932 edistämään valokuvaharrastusta. Liitto toimii aktiivisesti järjestämällä koulutustilaisuuksia, seminaareja ja näyttelyitä. Taidemuseo Poikilossa esillä olevaan vuosinäyttelyyn valittiin yhteensä 286 valokuvaa, joista vedoksia on 48 ja Kino Poikilossa esitettäviä digikuvia 238 kappaletta.

Valintaraadin muodostivat Suomen Kameraseurojen Liiton puheenjohtaja Jukka Kosonen, valokuvaaja Heikki Tuuli ja Poikilo-museoiden intendentti Mari Lehtosalo.   

Lisätietoja näyttelystä Valokuvan aika – Poikilo
Valokuvan aika -juhlanäyttelyssä on esillä laaja kattaus otoksia Kekkosen ajalta nykypäivään Suomen luontoa unohtamatta – Kouvolan kaupunki

KOUTA-galleriassa on 22.5. -12.6. Kouvolan Kameraseura ry:n valokuvia, Weteraanien näyttely Kuvia Kekkosen ajalta.

Lisäksi
Poikilo-galleriassa on 7.6. – 4.9. Japanin Suomen-suurlähetystön ja Suomen Kameraseurojen Liiton valokuvanäyttely, A Finnish and Japanese Friendship.

Tutustu valokuvan aika -näyttelyyn oppaan johdolla

Valokuvan aika -näyttelyn opastettu kierros järjestetään lauantaina 18.6. klo 13. Opastettu kierros kuvailee näyttelyä eri tavalla kuin yksikseen näyttelyä kiertäessä. Tule mukaan opastetulle kierrokselle, jossa oppaana toimii Unto Mentula. Opastus sisältyy museon pääsymaksuun.

Tervetuloa museoon!

Kuvan teokset:
Vili Anttila, Mökki Lapissa, 2020. Jaana Ahola, Petsku, 2008.
Leena Asikainen, Lähdön hetki, 2020. Julius Frilander, Dandelion, 2018.
Heikki Rautio, Men in Black, 2018. Unto Mentula, Hahmot hiekalla, 2007.
Pekka Niemi, Talvi joella, 2011. Jaana Laaksonen, Linnut metsässä, 2020.