Uusia valokuvia lisätty Finnaan

Vanhoja valokuvia sekaisin ja päällekkäin

Uusien kuvien joukossa on kuvia Kouvolasta, Kuusankoskelta ja Valkealasta. Poikilo-museoiden esine-, valokuva- ja taidekokoelmia pääsee helposti katsomaan Finnasta vaikka omalta kotikoneelta.

Poikilo-museot on lisännyt valokuvakokoelman kuvia maksuttomassa Finna-verkkopalvelussa. Lisätyssä aineistossa on yhteensä noin 1200 kuvaa.

Helmikuussa julkaistiin valokuvaaja Eero Suikin kuvia Kouvolasta 1960- ja 1970-luvuilta. Nyt kuvia on nähtävillä lisää; Suikin aineistossa on mm. upeita ilmakuvia Kouvolasta, Kuusankoskelta ja Elimäeltä 1960- ja 1970-lukujen vaihteesta. Kaupunginmuseo Poikilossa olevan Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyn kunniaksi joukossa on reilut 500 Kouvolan Teatteriin liittyvää kuvaa vuosilta 1963–1977.

Suikin kuvien lisäksi Kouvolasta on nähtävillä myös vanhempaa kuva-aineistoa 1900-luvun alkupuolelta. Kuvien avulla pääsee muun muassa katsomaan, miltä Kouvolan keskustassa näytti sata vuotta sitten.

Kuusankosken valokuvakokoelmasta on nähtävillä värikuvia Kuusankosken merkittävistä rakennuksista ja paikoista 1960- ja 1970-luvuilta.

Valkealan valokuvakokoelmasta julkaistaan Valkealassa toimineen kanttori Armas Siukosen aineisto, joka koostuu etenkin Valkealan tapahtumista sekä perhekuvista 1920- ja 1930-luvuilta.

poikilo.finna.fi

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Poikilo-museoiden esine-, valokuva- ja taidekokoelmat löytyvät helposti museon oman näkymän kautta https://poikilo.finna.fi. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä.

Lue myös Poikilo-museoiden valokuva- ja esinekokoelmia nähtävissä Finnassa – Poikilo