Taiteilijatapaaminen, Sirkka-Liisa Lonka

Tapaa taiteilija Sirkka-Liisa Lonka Kouvolan taidemuseo Poikilossa la 10.8. klo 13!
Herkkien värien kirjo, viidakon tiheä tunnelma ja monipuolisesti puhutteleva luonto. Kuvataiteilija Sirkka-Liisa Longan taideteokset valloittavat taidemuseon korkeat, valoisat tilat Kouvolassa.

Näin olen nähnyt -niminen näyttely tarjoaa poikkeuksellisella tavalla mahdollisuuden kokea monenlaisia maailmoja kuten sademetsien mystiikkaa, aasialaista estetiikkaa ja merenalaisia maailmoja.

Esillä on taidetta neljältä vuosikymmeneltä. Jokainen teos kuvaa taiteilijan sen hetkistä mielentilaa. Teosten lähtökohtana on taiteilijan suhde luontoon, joka näyttäytyy Longan taiteessa kokonaisvaltaisena elämyksenä, muuttaen muotoaan matkoilta saatujen vaikutteiden ja elämässä tapahtuneiden muutosten kautta. Luonto on ollut Longalle ehtymätön innoittaja, jonka vaikutteet syntyvät paperille tai kankaalle taiteilijan havaintojen ja tunteiden vuorovaikutuksen tuloksena. Esimerkiksi elämää edustavissa simpukka-teoksissa voi nähdä taiteilijan ekologisen kannanoton luontoa kuluttavaa elintapaamme vastaan.

Näyttelystä on helppoa nauttia yhdessä perheen kanssa. Viidakon kukkien hehku, salaperäisesti lymyävät kissaeläimet, meri ja itämainen kalligrafia tarjoavat aistinautintoja ikään katsomatta.