Poikilon parhaat -näyttely avautuu Poikilo-galleriassa

Pinkki tausta ja teksti Poikilon parhaat. Tekstin päällä roikkuu kultainen kruunu.

Poikilo-museoiden henkilökunnan taidevalinnat Kouvolan taidemuseo Poikilon kokoelmista.

Kouvolan kaupungin taidekokoelmiin kuuluu yli 2600 teosta. Poikilo-galleriassa on nyt esillä yhdentoista teoksen otos. Poikilo-museoiden jokainen työntekijä on valinnut näyttelyyn yhden suosikkiteoksistaan. Myös Mauno Mäyris, joka toimii näyttelyssä valvojana, on valinnut oman suosikkinsa. Näyttelyn ideana oli osallistaa Poikilo-museoiden työntekijöitä näyttelyn sisällöntuotannossa. Jokaiselle annettiin täysin vapaat kädet etsiä ja löytää itsenäisesti teoskuvien perusteella taidekokoelmista yksi teos, joka syystä tai toisesta puhuttelee, koskettaa ja ihastuttaa katsojaansa. Työntekijöiden valinnat ovat oiva läpileikkaus taidekokoelmien taiteilijoiden, aiheiden, tyylien, tekniikoiden ja materiaalien runsaasta valikoimasta. Työntekijöiden perustelut omista valinnoistaan on ripustettu nimettöminä näyttelyn alkuun.       

Näyttelyssä on teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Esko Heikkilä, Jouko Heikkinen, Liisa Kuningas, Sirkka-Liisa Lonka, Markku Metso, Pirkko Nukari, Ulla Rantanen, Juha Soisalo, Esko Tirronen ja Wen-Bin Wang.

Yleisö voi äänestää oman suosikkiteoksensa näyttelyn teoksista. Vastaajien kesken arvotaan kolme kirjapalkintoa. Museon kokoelmiin voi tutustua myös internetissä osoitteessa www.poikilo.finna.fi.

Poikilo-gallerian ennakkotiedoissa mainittuihin syksyn näyttelyihin on tullut muutoksia.  Ritva Aalto-Pötrösen näyttely 3.─29.10. Näkemyksiä on peruuntunut. Anna Helmisen Levossa -näyttely 31.10.─26.11. on siirtynyt kesälle 2024.

Poikilon parhaat
3.10.─26.11. Poikilo-galleria
Kouvolatalon 2. krs
Varuskuntakatu 11
ti-pe klo 11─18, la-su 12─17

Vapaa pääsy

Lisätietoja: amanuenssi Harri Hirvonen, Poikilo-museot, puh. 020 615 4654, harri.hirvonen(at)kouvola.fi

Vaaleanpunainen kangaskoira katsoo metallista lusikoista tehtyä ötökkää.
Jouko Heikkinen, Ötökkä, 1996, metalli ja Mauno Mäyris. Kuva: Poikilo-museot.