Poikilo-museot etsii amanuenssia

Työpaikkahaku jossa amanuenssit ovat työssään.

Esinekokoelmista vastaavan amanuenssin haku on avoinna 16.4. saakka. Haastattelut järjestetään viikolla 17.

Poikilo-museot on Kouvolan kaupungin kulttuuripalveluihin kuuluva yksikkö, joka vastaa Kouvolan taidemuseon ja kaupunginmuseon toiminnasta. Kokonaisuuteen kuuluu myös Poikilo-galleria. Museoiden ainutlaatuiset näyttelytilat ja toimisto sijaitsevat Kouvolatalolla. Etsimme joukkoomme amanuenssia vastaamaan Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon esinekokoelmista. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva.

Amanuenssina vastaat 35 000 esineen kokoelmasta, sen kartuttamisesta, hoidosta, digitoinnista ja turvallisuudesta. Tehtävänäsi on tallentaa kouvolalaista kulttuuriperintöä ja lisätä kokoelmien käytettävyyttä ja saavutettavuutta. Osallistut harjoittelijoiden ohjaamiseen ja nykydokumentointiprojekteihin. Tehtäviisi kuuluu lisäksi osallistuminen näyttelyprojekteihin, yleisötyöhön ja tapahtumiin sekä tiedottamiseen. Työ on ajoittain fyysistä sisältäen esineiden siirtoja, pakkaamista ja nostamista. Ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus helpottavat tehtävän hoitamista.

Edellytämme sinulta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa museoalalta, pääaineena esimerkiksi historia, kansatiede, perinteentutkimus, sekä museologian perusopintoja ja hyvää suomen kielen taitoa. Arvostamme hyviä vuorovaikutustaitoja, työn innovatiivista kehittämisotetta sekä hyviä tietoteknisiä taitoja, aiempaa kokemusta kokoelmatyöstä ja kokoelmanhallintajärjestelmistä. Kouvolan historian tuntemus katsotaan eduksi.

Tarjoamme iloisen ja kannustavan työyhteisön ja monipuolisen tehtävän, joustavat työaikaliukumat ja etätyömahdollisuuden sekä E-passiedun.

Katso lisätiedot ja hae paikkaa
Amanuenssi – Kouvolan kaupunki – Kuntarekry