Poikilo-museot asuntomessuilla

Vihkoja vanhoista kuvista.

Poikilo-museot näkyy asuntomessuilla Pioneeripuistossa.

Poikilo-museoilla on messuosasto 12. heinäkuuta Korian Pioneeripuistossa avautuvien Kouvolan asuntomessujen näyttelyhallissa, jossa museo esittelee toimintaansa.

Kaupunginmuseon pienoisnäyttely Alvar Aallon asuntoarkkitehtuurista täydentää Kouvolan asuntomessukesän tarjontaa esittelemällä Aallon vaikutusta asumiseen ja asuinalueisiin. Kaupunginmuseon päänäyttely puolestaan kertoo kouvolalaisten ja suomalaisuuden historiasta. Taidemuseossa on esillä Kouvolan kuvataiteilija Sirkka-Liisa Longan taidetta.

Messuilla jaetaan tietoa myös tulevista näyttelyistä. Poikilossa avautuu 19. syyskuuta Osmo Rauhalan taidenäyttely ja 28. marraskuuta Kartanoiden Kouvola -näyttely. Kouvolan alueella on yllättävän paljon kartanoita mielenkiintoisine tarinoineen. Näyttelyn suunnittelussa on aivan erityisesti huomioitu lapsikävijät, toteaa vs. museonjohtaja Anu Kasnio.

Marras-joulukuun vaihteessa Kouvola-talon puistossa hehkuu Alexander Reichsteinin eri puolilla Suomea ja ulkomaita kiertäneitä valotaideteoksia, jotka herättävät henkiin viehättäviä ihmis- ja eläinhahmoja eri vuosisadoilta.

Poikilo-museoiden omia Kouvola-aiheisia tuotteita kuten esimerkiksi Kouvolan keskustaa 1970-1980 -luvuilla esittäviä postikortteja on myynnissä messuosastolla. Kuvat ovat peräisin museon kuva-arkiston kokoelmista. Valokuvista on tehty myös vihkoja ja ensi vuoden Wanha Kouvola -seinäkalenteri. Amanuenssi Olli Rojo ennustaa kalenterista yleisön suosikkia, sillä messuilla kalenterin mukana saa postikortit kalenterin kaikista kuvista. Messuosastolla myytäviin uniikkeihin tuotteisiin lukeutuu myös Sirkka-Liisa Longan maalauksesta tehty tarjotin.

Poikilo-museolla on tiivistä yhteistyötä myös Museokortin kanssa. Messuosastolla ja Museokauppa Poikilossa on erikoistarjous museokortista. Noin 300 museon sisäänpääsyyn oikeuttava museokortti löytyy yhä useamman suomalaisen taskusta. Kortti on oivallinen esimerkiksi kotimaan kesälomamatkoilla.