Poikilo-museoiden Unelma pelitaiteesta -hankkeelle 75 000 euron rahoitus Wihurin rahastolta

Keltaisella pohjalla sinisiä kuvioita

Poikilo-museot sai Jenny ja Antti Wihurin rahastolta rahoituksen pelitaiteen hankkeeseen vuosille 2022-2023 osana kuvataiteen alueellista kummitoimintaa.

Unelma pelitaiteesta – hankkeessa järjestetään pelitaiteen yleisöluentosarja sekä kuvataiteilijoille suunnatut työpajakokonaisuudet. Taiteilijat kohtautetaan pelialan ammattilaisten kanssa ja lisätään alan verkostoitumista. Hankkeessa tuotetaan pelitaiteen taideteoksia, jotka liitetään Kouvolan taidemuseo Poikilon kokoelmaan. Teokset ovat esillä julkisissa tiloissa.

Kuvataiteen alueellinen kummitoiminta on Jenny ja Antti Wihurin rahaston vuonna 2017 aloittama kuvataiteen tukimuoto. Sen tarkoituksena on elävöittää kuvataidetoimintaa eri puolilla Suomea tarjoamalla museoille mahdollisuus uusiin kokeiluihin niukkojen määrärahojen ulkopuolella.

Alueelliseen kummitoimintaan ei voi hakea, vaan säätiö lähestyy museoita itse. Säätiö käy läpi museon sekä alueen tarpeita ja toiveita avoimen ideoinnin kautta. Jenny ja Antti Wihurin rahasto on riippumaton yleishyödyllinen suomalainen säätiö, joka tukee vuosittain apurahoin satoja hankkeita ja niiden toteuttajia tieteen, taiteen ja yhteiskunnallisen toiminnan aloilla.

”Wihurin rahaston rahoitus on osoitus siitä, että Kouvolan taidemuseo Poikilossa tehdään kiinnostavaa ja korkealaatuista taidemuseotyötä. On suuri kunnia tulla valituksi. Alueellinen kummitoiminta mahdollistaa museon toiminnassa aivan uusia asioita, joilla on vaikutusta myös koko Kouvolan elinvoimaan ja kiinnostavuuteen.” sanoo museonjohtaja Anu Kasnio.

Unelma pelitaiteesta -hanke liittyy suurempaan Pelitaiteen pääkaupunki Kouvola kokonaisuuteen, jonka osana järjestetään taidemuseoon pelitaiteen näyttely Pelipoikilo syksyllä 2022.

Lisätiedot: museonjohtaja Anu Kasnio, puh. 020 615 8317, anu.kasnio(at)kouvola.fi