Poikilo-museoiden Kerro meille -kysely sai suuren suosion

Ravintola Red Car Kouvolan kaupunginmuseon Mannerin lipan alla –näyttelyssä. Pöytä ja neljä tuolia baaritiskin edessä.

Nuoruusmuistojen määrä yllätti museon.

Poikilo-museot keräsi kolmen kuukauden ajan kouvolalaisia nuoruusmuistoja. Erityisesti haluttiin ravintoloihin ja nuorisotaloihin liittyviä muistoja.

Kysely oli vastattavissa Poikilo-museoiden internet-sivuilla. Se toteutettiin karttapohjaisella kyselyllä. Karttaan pystyi merkitsemään paikan ja kirjoittamaan paikkaan liittyviä muistoja.
Karttamerkintöjä kertyi 385 ja erimittaisia nuoruusmuistoja 249. Osa vastaajista kertoi useaan paikkaan liittyviä muistoja. Eniten muistoja liittyi 1960-1980-lukuihin, mutta myös 2010-luvulle liittyviä muistoja saatiin talteen. Nuoruusmuistoissa kerrotaan niin tanssilavoista, nuorisoseurantaloista, pussikaljapaikoista kuin paikkakunnan legendaarisista grilleistä ja ravintoloista. Eniten nuoruusmuistoja sijoittui Kouvolan keskustaan, mikä kuvaa hyvin Kouvolan nuorisokulttuuria. Kouvolan keskusta on vuosikymmenten ajan vetänyt nuorisoa puoleensa lähialueilta, Kuusankoskelta, Voikkaalta, Valkealasta, Elimäeltä, Anjalankoskelta ja Jaalasta.

Poikilo-museot kiittää kaikkia Kerro meille -kyselyyn osallistuneita!

Kymenlaaksolaista muistitietoa tallentava kysely on osa Poikilo-museoiden, Kymenlaakson museon, Haminan kaupungin museoiden, Miehikkälän museon, Verlan tehdasmuseon ja Kaunissaaren saaristolaismuseon Kerro meille! -hanketta. Tämän vuoden teema on Kylillä ja kulmilla, nuoruus Kymenlaaksossa. Ensi vuonna aiheena ovat teollisuuteen liittyvät muistot.

2 vastauksia “Poikilo-museoiden Kerro meille -kysely sai suuren suosion

 1. Hei
  Mista kommentteja nakee ?
  Onko josssain nayttely?

  1. Hei,

   vastauksia ei ole julkisesti nähtävillä. Kevään aikana niistä tehdään videokooste, joka on myöhemmin nähtävillä Poikilon nettisivuilla.

   terveisin museosihteeri Eeva-Liisa Paananen

Kommentointi on suljettu.