Osallistu kyselyyn, kerro nuoruusmuistosi Kouvolasta

Millaista oli elää nuoruus Kouvolassa? Osallistu kyselyyn, kerro meille! Keräämme eri ikäisten ihmisten nuoruusmuistoja nykyisen Kouvolan alueella.

Ota mukava asento ja siirry muistelemaan. Jatka tästä kyselyyn!

Tallennamme kouvolalaisten nuoruusmuistoja. Haluamme kuulla tarinoita kaiken ikäisiltä ihmisiltä, myös nykynuorilta. Erityisesti meitä kiinnostaa nuorisotalo- ja ravintolamuistot, sanoo vt. museonjohtaja Anu Kasnio.

Kokoonnuttiinko sinun nuoruudessasi iltaisin seisoskelemaan Mannerin lipan alle, ja autot matelivat pitkin Kauppalankatua? Olivatko viikonloput kohokohtia, jolloin käytiin nuorison suosimissa ravintoissa ja tanssipaikoissa, nuorisopaikoissa tai elokuvissa? Mitkä ravintolat olivat suosikkeja? Ravintola Red Car, Green Apple, Kultainen Kannus, Kaksi Kisälliä, Safhir tai Rubiini, Donna K, Amarillo tai joku muu? Mentiinkö katsomaan esiintyjiä Kallioniemeen ja Metsäkylään? Kuljettiinko tansseissa Vepskillä, Tampsalla, Tommolan lavalla ja Kuntotalolla? Kokoonnuttiinko Sipparin parkkiin, grillikioskeille vai mentiinkö kahville Uttiin? Vietettiinkö aikaa nuorisotaloilla kuten Kiskossa, Lehdokissa tai Mylsän ja Inksan nuokkarilla? Mikä nuoruusaikoina oli hauskinta, rakkainta ja mieleenpainuvinta?

Kysely on avoinna marraskuun loppuun asti. Vastaukset tallennetaan museoiden kokoelmiin. Poikilo-museot järjestää nuoruusmuistojen teemasta myös yleisötilaisuuden keväällä 2020.

Kymenlaaksolaista muistitietoa tallentava Kerro Meille! -kysely on osa kymenlaaksolaisten museoiden yhteistä hanketta. Tämän vuoden teema on Kylillä ja kulmilla, nuoruus Kymenlaaksossa.