Opastukset Osmo Rauhalan näyttelyyn

Osmo Rauhan näyttely Järjestyksen kuvat Kouvolan taidemuseo Poikilossa 12.1.2020 asti. Taidemuseon seinällä taidetoksia, jotka kuvaavat rauskuja.

Yleisöopastukset Osmo Rauhalan näyttelyyn ke 30.10. ja ke 4.12. klo 17.
Tapaa taiteilija Osmo Rauhala la 11.1.2020 klo 13.

Osmo Rauhalan tutkimusmatka elämän peruskysymysten äärellä Kouvolan taidemuseo Poikilossa näyttelyssä Järjestyksen kuvat.

Rauhala on tuonut esille teoksia, joiden avulla hän pyrkii lisäämään ymmärrystämme monimutkaisista ilmiöistä ympärillämme.

Rauhalan maalauksissa luonto – usein eläinten kuvat – ja kieli, matematiikka ja muut merkkijärjestelmät yhdistyvät monimerkitykselliseksi kokonaisuudeksi. Teoksissa on viittauksia niin pistekirjoitukseen, tietokoneiden ohjelmointikieleen, viivakoodeihin kuin DNA:n rakenteeseen. Kieli on yksi tärkeä järjestyksen muoto, mutta se ei kuitenkaan riitä kuvaamaan todellisuuden kaikkia vivahteita.

Kompleksiset ja kaoottiset systeemit ovat kiehtoneet Rauhalaa 1990-luvun alusta lähtien. Esimerkki kompleksisesta systeemistä, jota kielen tai matematiikan avulla ei osata tarkasti selittää, on lintuparven pyrähtely taivaalla, joka näyttää yhtä aikaa kaaokselta ja oudon kauniilta järjestykseltä.