Lux Like Kouvola -teoshaku vuodelle 2023 on auki 

Värikkäitä graafisia eri sävyisiä kuvioita ja teksti LUX LIKE KOUVOLA

Kahdesti aikaisemmin järjestetty festivaali yhdisti viime vuonna ensimmäisenä Suomessa valotaiteen ja pelitaiteen, mikä herätti paljon kiinnostusta yleisössä. Kaikille avoin ja ilmainen valotaidetapahtuma järjestetään jälleen tänä vuonna, marraskuussa 2.-5.11.2023. Tapahtuman taiteilija- ja teoshaku on nyt avoinna.

Lux Like Kouvola -festivaali tarjoaa valo- ja pelitaiteilijoille mahdollisuuden luovaan poikkitaiteelliseen toimintaan sekä yleisölle aivan uudenlaisia elämyksiä valotaiteen parissa. 

Tapahtumaan etsitään parhaillaan teoksia ja teosideoita. Teoshaku on avoin kaikille valotaiteilijoille, pelisuunnittelijoille ja mediataiteilijoille, jotka haluavat tehdä uudenlaista pelillistä valotaidetta. Ehdotettavissa teoksissa keskeisessä roolissa tulisi valon lisäksi olla pelattavuus tai interaktiivisuus. Myös valmiista teoksesta voi ehdottaa uuden, pelillisen version tekemistä. Teoksen tekijänä voi olla yksittäinen henkilö tai työryhmä. 

Teokset valitaan kevään 2023 aikana ja yksityiskohdista sovitaan valittujen taiteilijoiden kanssa erikseen. Teosvalinnoissa kiinnitetään huomiota muun muassa teoksen pelattavuuteen, näyttävyyteen sekä tekniseen toimivuuteen.  

Teoshaku päättyy 15.3.2023. Teosta tai teosideaa voi ehdottaa sähköisellä lomakkeella: Lux Like Kouvola 2023 – Teoshaku (xamk.fi) Lomake englanniksi https://asiointi.xamk.fi/lomakkeet/1442/lomake.html

Kouvola on pelitaiteen pääkaupunki

Kouvolaan muodostuu Pelitaiteen Pääkaupunki ja kansainvälinen tapahtumakokonaisuus vuosina 2022 ja 2023. Pelitaiteen pääkaupunki tuo esille pelien monipuolisuutta sekä pelitaidetta osana nykykulttuuria ja itseilmaisua. Pelitaidetta esitellään laajana yhteiskunnallisena ilmiönä ja nykyisyyden tulkkina. 

Capital of Game Art esittelee pelejä ja pelikulttuuria pelitaiteen näkökulmasta. Pelitaide on laaja käsite, jonka alle mahtuu monimuotoinen joukko pelattavaa ja peleihin liittyvää taidetta. Capital of Game Artissa pelitaide haastaa tavanomaisten pelien sisällön ja estetiikan, tarjoten vaihtoehdoksi omaehtoista ja omalaatuista taidetta. 

 

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä

Lux Like Kouvola -valotaidefestivaalin järjestävät yhteistyössä Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut, Poikilo-museot, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK sekä Taiteen edistämiskeskus osana kaksivuotista Pelitaiteen pääkaupunki -tapahtumakokonaisuutta.  

Lux Like Kouvola on järjestetty kaksi kertaa aikaisemmin, ja vuonna 2022 tapahtuman teokset keskittyivät ensimmäistä kertaa pelattavaan ja interaktiiviseen valotaiteeseen. Tapahtuman teoksia on aikaisempina vuosina ihailtu niin Kouvolan ydinkeskustassa kuin Kuusankosken keskustassakin. 

Lisätietoja teos- ja taiteilijahausta: projektipäällikkö Annika Salmi, Capital of Game Art –tapahtumakokonaisuus, 050 401 5654, annika.salmi@xamk.fi  

Lux Like Kouvola | Capital of Game Art (capitalgameart.fi) 

https://luxlikekouvola.fi/ (Kouvolan kaupungin sivut)