Lähde nostalgiselle aikamatkalle Kouvolan keskustaan mobiilioppaan johdolla!

Mustavalkokuvassa Harsin kahdessa kerroksessa olevan vaateliikkeen näyteikkunat hohtavat iltavalaistuksessa. Liikkeen viereen Keskikadulle on pysäköity kolme henkilöautoa ja Huoltokadulle kolme Volkswagen Transporter T1 pakettiautoa sekä kaksi henkilöautoa. Maassa on lunta

Valokuvaaja Eero Suikin ottamista kuvista on koottu nostalginen mobiilireitti!

Lähestyvän isänpäivän kunniaksi Poikilo-museot on julkaissut uuden mobiilireitin! Puhelimen kartalla seurattavalle reitille on koottu vanhoja valokuvia Poikilon valokuvakokoelmasta. Kierroksella nähtävät kuvat ovat ansiokkaasti Kouvolaa tallentaneen valokuvaaja Eero Suikin, jonka valokuvausliike aloitti toimintansa Kouvolassa vuonna 1955.

Kierroksen kuvat ajoittuvat 1960- ja 1970-luvuille. Tuona aikana Kouvolan keskustan kuva muuttui merkittävästi. Arkkitehtuurissa alettiin suosia materiaaleina terästä ja betonia. Tämän seurauksena vanhoja puurakennuksia purettiin ja nykyinen betoninen ilme alkoi hahmottua.

Reitillä on 15 kohdetta kouvolalaisille tutuista rakennuksista ja paikoista. Kouvolan Urheilupuistosta alkava reitti kiertelee keskustan katuja päätyen lopulta lähelle Kouvolataloa Kymenlaaksontien ja Kuusaantien risteykseen, jonka kulmauksessa sijaitsi ennen vanhoja puutaloja.

Lähde Eero Suikin kierrokselle!

Kesäisessä värikuvassa torikauppiaita myymässä asiakkaille perunaa, mansikkaa, herneitä ja kukkia. Etualan myyntipöydässä perunalaatikko, hernelaatikko sekä kaksi mansikkalaatikkoa.
Torielämää Kouvolan kauppatorilla 1970-luvun alussa. Taustalla vasemmalta kaksi Ympäristön Osuusliikkeen taloa sekä Kauppilan talo, joiden paikalle valmistui Pohjola-talo vuonna 1977.

Poikilo-museot on julkaissut aiemmin mobiilireitteinä Kouvolan julkiset veistokset kokoavan patsaskierroksen sekä 1700-luvun linnoituksia ja taistelupaikkoja kiertävän sotahistoriareitin. Elokuussa julkaistu nostalginen ravintolakierros Kouvolan keskustasta saavutti suuren suosion!

Lisätiedot:
amanuenssi Olli Rojo, Poikilo-museot
olli.rojo(at)kouvola.fi
p. 020 6154653

Artikkelin yläkuva: Harsi Oy:n vaateliikkeiden päämyymälä Keski- ja Huoltokadun kulmauksessa marraskuussa 1967. Vuoden 1966 lopussa valmistunut rakennus oli ensimmäinen Hansakeskuksen liiketaloista.