Kuusankoski-aiheisia valokuvia Finna-verkkopalvelussa

Finna-verkkopalvelun aloitussivun kuva.

Poikilo-museot on julkaissut lisää valokuvakokoelman kuvia maksuttomassa Finna-verkkopalvelussa. Nyt lisätyssä aineistossa on nähtävillä yhteensä noin 500 valokuvaa Kuusankosken alueelta.

Vanhempaa kuva-aineistoa Kuusankoskelta edustavat kaverusten Lauri Tollmanin ja Pauli Koskivuolteen ottamat kuvat. Valokuvaaja Lauri Tollman kuvasi etenkin Voikkaan aluetta ja sen ihmisiä 1920-luvun lopusta 1950-luvun alkuun. Tollmanin omistama Voikaan Uusi Valokuvaamo ja Tarpeisto toimi Voikkaan Maitokolkalla. Harrastajavalokuvaaja Pauli Koskivuolle oli kotiseutuperinteen monipuolinen tallentaja Kymenrannassa, entisessä Kyöperilässä. Hänet tunnetaan mm. lukuisten Kuusankosken varhaisvaiheita esitelleiden pienoismallien valmistajana. Koskivuolteen 1920- ja 1930-luvuille ajoittuva aineisto koostuu etenkin perhekuvista.

Uudemmassa aineistossa on nähtävillä Kuusankosken kaupunkikuvaa etenkin 1980-luvulta. Kuvia on mm. Kuusankosken kaupungin vuonna 1986 julkaisemasta Kuusankoski, Suomen paperikaupunki -kuvateoksesta. Lisäksi kuvia on Kuusankosken eri asuinalueista ja niiden rakennuksista. Nähtävillä on esimerkiksi kuvia Naukion asuinalueesta, jossa pidettiin kesällä 1983 asuntomessut.

Taiteiden yönä perjantaina 18.8. klo 16–21 museon henkilökunta esittelee museon kokoelmia Finna-verkkopalvelussa ja opastaa etsimään Finnasta Kouvolan historiaan liittyviä valokuvia, esineitä ja taideteoksia.

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Poikilo-museoiden esine-, valokuva- ja taidekokoelmat löytyvät helposti museon oman näkymän kautta https://poikilo.finna.fi. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä.

Voikkaalaisten autoilijoiden tienkunnostustalkoot huhtikuussa 1930. Kuvaaja Lauri Tollman.
Voikkaalaisten autoilijoiden tienkunnostustalkoot huhtikuussa 1930. Kuvaaja Lauri Tollman.