Kuukauden taideteos: Huhtikuu 2020

Osmo Rauhalan maalaus Peilitesti – Väistö. Vuonna 2019 maalattu teos nähtiin Rauhalan tuotantoa esitelleessä Järjestyksen kuvat –näyttelyssä taidemuseo Poikilossa 19.9.2019–12.1.2020. Rausku.

Kouvolan taidemuseo Poikilon kokoelmien ensimmäinen kuukauden kuva on Osmo Rauhalan maalaus Peilitesti – Väistö.

Taidemuseo Poikilon kokoelmat ovat karttuneet tänä vuonna Osmo Rauhalan maalauksella Peilitesti – Väistö. Vuonna 2019 maalattu teos nähtiin viimeksi Rauhalan tuotantoa esitelleessä Järjestyksen kuvat –näyttelyssä taidemuseo Poikilossa 19.9.2019–12.1.2020.

Osmo Rauhalan taiteen lähtökohtana voi pitää uteliaisuutta ympäröivää maailmaa ja tiedettä kohtaan. Hänen Peilitesti – Väistö -maalauksessaan nähdään rausku, joka on ilmestynyt taiteilijan aiemmista maalauksista tuttujen eläinten, kuten peurojen ja susien, rinnalle. Kyseinen kala alkoi toistua taiteilijan mielikuvissa hänen luettuaan Pythagorasta. Tutkijoiden mielenkiinnon herättänyt rausku on osoittautunut ainoaksi kalaksi, joka reagoi kuvaansa peilissä. Tietoisuuden asteita mittaavan testin läpäisevät lähinnä vain kädelliset, norsut ja delfiinit.

Osmo Rauhala on kansainvälisesti menestynyt kuvataiteilija, jonka teoksia on nähty näyttelyissä eri puolilla maailmaa. Talvisin hän asuu ja työskentelee usein New Yorkissa. Taiteellisen työskentelynsä lisäksi Rauhala harjoittaa luomuviljelyä sukutilallaan Siuron kylällä Nokialla.