Kova paukku. Miltä teollisuuden muutokset tuntuvat?

Henkilöitä lukemassa seinällä olevaa tekstiä liittyen metsäteollisuuteen.

Miltä teollisuus tuntuu? Keskustelua Kuusankoskella ja Myllykoskella. Tehtaan siluetti on ollut osa Kymenlaakson kaupunki- ja mielenmaisemaa vuosikymmenten ajan. Viime aikoina uutiset ovat kertoneet alueen tehtaiden lopettamisesta tai toiminnan supistamisesta. Kutsumme sinut keskustelemaan muutoksen vaikutuksesta arjen rakentumiseen. Miten metsäteollisuus on tulevaisuudessa läsnä Myllykoskella, Anjalassa, Inkeroisissa, Kouvolassa, Kuusankoskella ja Voikkaalla? Voiko murroksesta nousta rohkaisevia alkuja yritystoiminnalle ja ihmisille? Kuinka suureen muutokseen ihmiset lopulta itse ovat valmiita?

Tehtaiden piippuja on kaadettu ja toimintaa ajettu alas Kymenlaaksossa aiemminkin. Ensin Voikkaa (2006), sitten Summa (2008) ja Myllykoski (2012). Tehtaiden lakkautus 2000-luvulla oli ihmisille ja alueelle kova paukku. Nyt elämme lopetuspäätösten uutta aaltoa: Sunilan ja Anjalan tehtailla koneita suljetaan ja ihmisiä irtisanotaan.

Teollisuusperinnön säilyminen tuleville sukupolville vaatii tehdasrakennusten säilyttämisen lisäksi tiedon säilymistä. Millaisia muistoja meillä on metsäteollisuudesta alueellamme?

Keskustelutilaisuudet
Kova paukku. Miltä teollisuuden muutokset tuntuvat?

  • Ke 27.9.2023 klo 17-19.30, Taideruukki, Kyminväylä 2, Kuusankoski
  • Ke 11.10.2023 klo 17-19.30, Myllykosken kerho, Tehtaankaari 3, Myllykoski

Tilaisuudet ovat samansisältöisiä ja niissä on kahvitarjoilu.

Kuusankoskella ja Myllykoskella keskusteluun johdattelee aihetta niin lattian kuin valtakunnan tasolta katsonut Jari Lindström. Hän toimi aikanaan Voikkaan tehtaalla luottamusmiehenä ja myöhemmin poliittisella urallaan mm. työministerinä. Nykyään hän työskentelee Kuntaliitossa.

Kuusankosken ja Myllykosken tilaisuuksien lisäksi tilaisuus yhteiseen keskusteluun tarjoutuu myös Kotkassa ke 25.102023 klo 17-19.30.

Alustuksen jälkeen osallistujilla on mahdollisuus keskustella yhdessä. Maksuttomat ja kaikille avoimet tilaisuudet ovat osa Kymenlaakson museon metsäteollisuusaiheisen Puun vuoro -näyttelyn oheisohjelmaa. Keskustelutilaisuuksissa mukana myös Poikilo-museot.

Katso lisätietoja Merikeskus Vellamon sivuilta Kova paukku. Miltä teollisuuden muutokset tuntuvat? Keskustelua Kuusankoskella, Myllykoskella ja Kotkassa. – merikeskusvellamo