Kouvolan kuvataiteilijapalkinnon haku on käynnissä

Kouvolan kuvataiteilijapalkinnon haku on käynnissä. Palkintoa voivat hakea kouvolalaiset tai Kouvolasta kotoisin olevat kuvataiteilijat. Kouvolan kuvataiteilijan valinnalla tuodaan esiin alueella asuvia tai Kouvolasta kotoisin olevia kuvataiteilijoita ja heidän teoksiaan. Valinta vahvistaa myös Kouvolan kaupungin ja alueen kuvataide-elämän tunnettuutta.

Palkinto jaetaan kolmen vuoden välein. Palkintosumma on 4000 euroa. Palkintoon kuuluu myös Kouvolan kuvataiteilijaksi valitun näyttely Kouvolan taidemuseo Poikilossa kesällä 2021.

Nyt avoinna olevalla haulla valitaan kuvataiteilija vuosiksi 2020-2022.

Valinnan tekee Kouvolan kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunta Kouvolan kuvataiteilijapalkinto -työryhmän ehdotuksen pohjalta. Työryhmään kuuluvat vs. museonjohtaja Anu Kasnio, Taideyliopiston Kuvataideakatemian professori, taidegraafikko Annu Vertanen, taidekriitikko, galleristi ja kuraattori Veikko Halmetoja sekä liikunta- ja kulttuurilautakunnan edustajat Sinikka Rouvari ja Sari Porvari.

Aiemmin Kouvolan kuvataiteilijoiksi on valittu taidegraafikko Jouni Salonen (2011-2013), valokuvataiteilija Raakel Kuukka (2014-2016) ja kuvataiteilija Sirkka-Liisa Lonka (2017-2019). Longan Näin olen nähnyt -niminen taidenäyttely on esillä Kouvolan taidemuseo Poikilossa 25. elokuuta asti.

Kuvataiteilijapalkinnon hakuohjeet löytyvät Kouvolan kaupungin verkkosivuilta https://www.kouvola.fi/ajankohtaiset/kouvolan-kuvataiteilijapalkinnon-hakuaika-kaynnistynyt/. Haku päättyy 15.8. Valinta julkistetaan marraskuussa.

Lisätietoja antavat:
kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa puh. 020 615 8591 ja vs. museonjohtaja Anu Kasnio, puh. 020 615 8317, anu.kasnio@kouvola.fi