Kouvolan kuvataiteilijaksi vuosille 2020-2022 on valittu Eeva-Liisa Puhakka

Kouvolan kuvataiteilijapalkinto -työryhmä. Vasemmalta alkaen museonjohtaja Anu Kasnio, kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa, liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Sinikka Rouvari, taiteilija Eeva-Liisa Puhakka, taidekriitikko, galleristi ja kuraattori Veikko Halmetoja ja Taideyliopiston Kuvataideakatemian professori, taidegraafikko Annu Vertanen.

Ruotilan kylästä kotoisin olevan Eeva-Liisa Puhakan taidetta voi kutsua monialaiseksi. Hän tekee installaatioita, videoita, liikkuvia veistoksia sekä ääni- ja ympäristötaideteoksia. Teokset ovat usein paikkasidonnaisia ja tilallisia. Katsojille teokset välittyvät kokemuksen kautta, joka muodostuu kuvista, äänistä, liikkeestä ja hajuista. Tekstit ja tarinankerronta ovat tärkeä osa Puhakan teoksia.

Kouvolan kuvataidepalkinto -työryhmä (kuvassa vasemmalta alkaen museonjohtaja Anu Kasnio, kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa, liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Sinikka Rouvari, taiteilija Eeva-Liisa Puhakka, taidekriitikko, galleristi ja kuraattori Veikko Halmetoja ja Taideyliopiston Kuvataideakatemian professori, taidegraafikko Annu Vertanen) valitsi Eeva-Liisa Puhakan voittajaksi 14 hakijan joukosta yksimielisesti. Raati vakuuttui Puhakan uudenlaisesta monisäikeisestä taiteesta ja taidosta tuoda asioita esille kiinnostavalla tavalla. Palkintoon sisältyvät 4 000 euron stipendi ja mahdollisuus näyttelyn järjestämiseen Kouvolan taidemuseo Poikilossa.

Koulutukseltaan Eeva-Liisa Puhakka on diplomi-insinööri ja taiteen maisteri. Puhakan näyttely Kouvolan taidemuseo Poikilossa nähdään kesällä 2021. Näyttelystä on tulossa kokemus ihmisen kaikille viidelle aistille. Tällä hetkellä Puhakka tekee lypsykoneinstallaatiota yhdessä Jonne Pitkäsen kanssa. Se on nähtävissä taidemuseo Poikilossa keväällä 2020 Kouvolan taiteilijaseura Kouta ry:n 10-vuotisjuhlanäyttelyssä.

Eeva-Liisa Puhakka
Eeva-Liisa Puhakka