Poikilossa esillä työhön liittyviä valokuvia vuosien varrelta

Tummanvihreällä pohjalla mustavalkoisia valokuvia ja tiedot valokuesityksen ja Muisteluillan ajankohdista.

Kouvolan kaupunginmuseo Poikilossa jatkuu valokuvaesitysten ja muisteluiltojen sarja. Tällä kertaa aiheena on työ, työpaikat ja työhön liittyvät muistot.

Museon avoinnaoloaikana esitettävässä valokuvaesityksessä on nähtävillä lähes 80 valokuvaa nykyisen Kouvolan alueelta 1930-luvun alusta 1980-luvun loppuun saakka. Tehdastyöhön liittyviä kuvia on Kuusankosken, Voikkaan ja Myllykosken tehtailta sekä monista teollisuuslaitoksista, kuten Harjun villatehdas, Harmonikka Oy, Kalso Oy:n vaneritehdas, Kimolan Osuusmeijeri, Kouvolan Lakritsi, Kouvolan Villa, Kymen Makkara, Kymen Sukka, Kymen Wiener, sekä Mannerin leipomo. Kuvia on myös mm. maatalous- ja rakennustöistä, kaupankäynnistä sekä rautatieläisistä. Kuvista heränneitä työmuistoja voi kirjoittaa talteen valokuvaesityksen yhteydessä olevalla muistelupisteellä. Valokuvaesitys on katsottavissa kaupunginmuseo Poikilon Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyn suurella näytöllä tiistaista 25.4. alkaen sunnuntaihin 14.5. asti.

Valokuvaesitys sisältyy museon pääsymaksuun. Poikilo-museoihin on vapaa sisäänpääsy perjantaisin klo 17–18 sekä Kouvola-päivänä lauantaina 6.5. klo 12–17.

Toukokuun muisteluillassa muistellaan työasioita

Työkuvista järjestetään muisteluilta kaupunginmuseo Poikilossa torstaina 11.5. klo 17–19. Muisteluillassa pääsee katsomaan otoksen valokuvaesityksen kuvista yhdessä muiden osallistujien kanssa ja keskustelemaan omista työmuistoistaan. Muisteluilloissa ei ole ikärajaa, kiinnostavia ovat niin kesätyömuistot viime kesältä kuin muistot nelikymmenvuotiselta työuralta.  Museo kerää arkisiakin muistoja, sillä ilman ihmisten kokemusten tallentamista valokuvien ja esineiden kertoma tarina historiasta jää ohueksi. Pienikin muisto on museolle arvokas. Muisteluiltaan on vapaa pääsy.

Elokuussa muisteluilta järjestetään torstaina 17.8. teemalla viihde. Muistojen keruu jatkuu syksyllä avautuvassa Mistä Kouvola on tehty? -näyttelyssä. Näyttely kysyy kaikilta, mistä Sinun Kouvolasi on tehty.