Kouvola-päivä 7.-8.5.

Eeva-Liisa Puhakan installaatio Memory Time vuodelta 2019. Pimeässä valoja kohdistettu seinille.

Kouvola-päivää 2021 vietetään verkossa monipuolisella ohjelmatarjonnalla toukokuun 7.-8. päivä.

Tutustu ohjelmaan Kouvola-päivä 2021

Tutustu Poikilo-museoiden virtuaalinäyttelyihin: Kartanoiden Kouvola (30 min) ja Ilmiöitä ja olioita (15 min). (Ei saavutettavia.)

Kartanoiden Kouvola virtuaaliopastus! Tiesitkö, että Kouvolan alueella on 22 kartanoa, joista osan historia ulottuu aina 1600-luvulle asti? Kaupunginmuseo Poikilon Kartanoiden Kouvola-näyttelyyn on koottu mielenkiintoinen ja runsas kattaus alueen kartanohistoriaa. Tervetuloa mukaan opastetulle virtuaalikierrokselle!

Näyttely Ilmiöitä ja olioita – Timo Heino, Jaakko Tornberg, Timo P. Vartiainen pidettiin taidemuseo Poikilossa 4.2.-25.4.

Kartanonväki kertoo, lisätyn todellisuuden polku ​ Lataa ilmainen Arilyn -sovellus ja seuraa reittiä Kartanoiden Kouvola -näyttelyssä!
Reitillä viisi kartanoelämän karaktääriä ilmestyy eteesi. Sinulle esittäytyvät Mamselli Alm, kartanon neiti Jacobina, Tilda-piika ja torppari Petter Lax sekä hyytävä kummitus.

La 8.5. klo 14 Kouvolan kuvataiteilija Eeva-Liisa Puhakan haastattelu ”Täällä tuuli saa puhaltaa”.
Ruotilan kylästä kotoisin oleva Eeva-Liisa Puhakka valittiin Kouvolan kuvataiteilijaksi vuosille 2020–2022. Palkintoon sisältyy näyttelyn järjestäminen Kouvolan taidemuseo Poikilossa. Näyttely on avoinna 17.6. – 5.9.2021. Esillä on muun muassa liikkuvia veistoksia, videoteoksia sekä ääni- ja hajuteoksia. Haastattelijana Veli-Matti Karén.