Koko Kouvolan Teatteri

Koko Kouvolan Teatteri -logo

Kouvolan kaupunginmuseo Poikiloon on avautunut uusi näyttely. Koko Kouvolan Teatteri -näyttely kuljettaa kävijät teatterin kulissien taakse. Näyttely tuo esiin niitä tekijöitä ja työvaiheita, joilla rakennetaan ammattitaitoisia ja vaikuttavia teatterielämyksiä.

Koko Kouvolan Teatteri -näyttely esittelee Kouvolan Teatterin historiaa ja teatterin tekijöitä vuosien varrelta nykypäivään asti. Näyttely nostaa erityisesti esiin teatterissa työskentelevien ammattilaisten kirjon ja teatterityön monipuolisuuden. Museossa kävijät pääsevät kurkistamaan kulissien takaiseen maailman, johon teatterikatsojat eivät tavallisesti pääse.

Näyttely on suunnattu koko perheelle. Näyttelyvieraat pääsevät kokeilemaan lavastuksen luomista ja sen valaisemista. tarkkaamon laitteita saa myös paineilla. Leikkimieliset näyttelyvieraat voivat itse esiintyä tai kokeilla lavan takana olevia asuja.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Kouvolan Teatterin kanssa. Teatteri täytti 60 vuotta viime vuonna, ja näyttely juhlistaa niin teatterin menneitä vuosia kuin teatterin nykyhetkeä. Teatterin tarina avautuu monipuolisten valokuvien ja kiinnostavien esineiden kautta. Tiedätkö sinä miltä näyttää tuulikone, jolla ennen on tehty äänitehosteita näytelmiin?

Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyyn ehdit tutustua seuraavan parin vuoden aikana.
Koko Kouvolan Teatteri 24.11.2021-8.10.2023, kaupunginmuseo Poikilossa
avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-17