Kerro mielipiteesi

Vierailijoita taidemuseo Poikilossa Taiteiden yönä 2022

Jotta voisimme tehdä tulevista näyttelyistä entistä parempia, toivoisimme palautetta kokemuksistasi tämänkertaisissa Poikilo-museoiden näyttelyissä.

Kouvolan taidemuseo Poikilon näyttely 23.5.–1.9.2024 Jenni Tieaho, Pyörteitä ja virtauksia(Webropol-kysely).

Kouvolan kaupunginmuseo Poikilo 23.11.2023–13.10.2024 Mistä Kouvola on tehty? (Webropol-kysely)

4 vastauksia “Kerro mielipiteesi

  1. Tervehdys
    Olen hämmästellyt sitä, että miten on mahdollista, että taiteilijaseura Koutalle on annettu valta päättää ketkä taitelijat pääsevät esille Kouta-galleriassa. Taiteilijaseuira Kouta ei suinkaan edusta Kouvolan kaikkia taiteilijoita. Tilanne on varsin kummallinen, koska Koutan kriteerit taiteilijaseuran jäsenyyteen eivät välttämättä ole taiteen vapautta puolustavia. Kouta galleriaan haettaessa on vastassa sama taho ja samat kriteerit kuin taiteilijaseuraan haettaessa. Tämä toimintamalli aiheuttaa mielestäni esillä olevan taiteen yksipuolistumista.

  2. Kartanoiden Kouvola on kerrassaan loistava ja hyvin suunniteltu ja rajattu näyttely. Vierailin siellä lastenlasteni kanssa (ikähaitari 3 – 8). Historiasta on tehty elävää ja lapset innostuivat niin tarrojen liimaamisesta, tarinoista (erityisesti Kustaa III:n leivoksesta ja 5-vuotiaasta luutnantista) kuin esineistöstäkin. Itsekin innostuin. Hienoa työtä. Toivoisin, että mahdollisimman moni ottaisi lapsensa ja lastenlapsensa mukaan ja menisi katsomaan nyt, kun vielä ehtii.

  3. Taide suurelta osalta hyväksyttävää, paikoin mukavaa. Sensijaan nyt tuli tahra museon maineelle: Jumalaa ja Jeesusta pilkkaava ns. sikamessias ’taide’! Voi sentään.. Nyt tuo pilkkaaminen pitää loppua, joten poistakaa se! Kaikki ei ole kultaakaan, mikä kiiltää, eikö totta! Kuinka voitte ottaa hallitukselta rahaa vastaan, kun tälläinen häpeämätön pilkka on omassatunnossanne?

Kommentointi on suljettu.