Kerro meille muistosi kouvolalaisesta pienteollisuudesta!

Sinisellä pohjalla punainen teksti, Kerro Meille!

Kymen Sukka, Artella, Kymen Makkara, Makeis- ja Mehu Oy, Harmonikka Oy jne. Onko sinulla tarinoita uuden Kouvolan alueella toimineista pienistä tai suuremmista tehtaista? Jaa muistosi – Kerro meille! Kysely on avoinna 1.9.–30.11.2021.

Jaa omat tarinasi vastaamalla kyselyyn!

Kouvolassa ja Kymenlaaksossa on toiminut ja toimii lukuisia eri alojen tehtaita. Oli suksi-, sadetakki-, lasi-, nahka- ja harmonikkatehtaita sekä myllyjä. On lakritsitehdas, metalli-, tiili- ja tekstiiliteollisuutta sekä leipomoita. Tehdas saattoi olla hyvinkin pieni muutaman henkilön verstas tai satoja henkilöitä työllistänyt tuotantolaitos.

Oletko sinä työskennellyt kouvolalaisessa tuotantolaitoksessa? Omistitko sinä tai perheesi kouvolalaisia työllistäneen tehtaan? Tai onko sinulle kerrottu tarinoita tehdastyöstä ja tehtaalaisten yhteisöistä? Muistot voivat olla miltä vuosikymmeneltä ja mistäpäin Kymenlaaksoa tahansa. Ne voivat liittyä jo toimintansa lopettaneisiin tai yhä toimiviin tehtaisiin.

Kouvolan lakritsi, Kaslink, Novita, Kouvolan Villa, Ekovilla, JAP, Mannerin leipomo, Jubella ja monet, monet muut. Nimet liittyvät vahvasti paikallishistoriaan ja -identiteettiin. Olethan mukana niihin liittyvien muistojen tallentamisessa!

Kerro meille! -teollisuusmuistojen keruu on Kymenlaakson museon, Poikilo-museoiden, Haminan kaupungin museoiden, Miehikkälän museoiden ja Verlan tehdasmuseon yhteinen hanke, jossa vuosittain vaihtuvalla teemalla kerätään muistitietoa Kymenlaaksosta. Vuonna 2019 aiheena oli nuoruus ja vuonna 2020 metsäteollisuus. Poikilo-museot julkaisi nuoruusmuistokyselyn satoa syyskuun lopussa nostalgisen ravintolakierroksen muodossa.

Lisätietoja

amanuenssi Hanna Kaivonurmi
puh. 020 615 6739, hanna.kaivonurmi(at)kouvola.fi

amanuenssi Olli Rojo
puh. 020 615 4653, olli.rojo(at)kouvola.fi