Kartanoiden Kouvola -kirja julkaistaan 5.9.2020

Kartanoiden Kouvola -kirjan kansikuva. Uutuusjulkaisu sisältää Turun yliopiston professori Kirsi Vainio-Korhosen suomennoksen Jacobina Charlotta Munsterhjelmin päiväkirjasta.

Poikilo-museot julkaisee Kartanoiden Kouvola -kirjan Elimäen Pestoomarkkinoilla 5.9.2020. Julkaisutilaisuus järjestetään Elimäen vanhassa virastotalossa klo 12.30. Kirja on myynnissä Pestoomarkkinoilla ja Poikilon museokaupassa 5.9. alkaen.

Uutuusjulkaisu sisältää Turun yliopiston professori Kirsi Vainio-Korhosen suomennoksen Jacobina Charlotta Munsterhjelmin päiväkirjasta. Hämeenkylän kartanossa Elimäellä vuosina 1799–1801 kirjoitettu ruotsinkielinen päiväkirja on yksi kolmesta 1700-luvulta säilyneestä naisen päiväkirjasta. Svenska litteratursällskapetin kokoelmaan kuuluva ainutlaatuinen historiadokumentti saadaan nyt ensi kertaa kokonaisuudessaan luettavaksi suomen kielellä. Harvoin esillä olevan alkuperäisen päiväkirjan voi nähdä kaupunginmuseon Kartanoiden Kouvola -näyttelyssä 5.9. alkaen.

Kirsi Vainio-Korhonen on Turun yliopiston arkeologian ja Suomen historian professori. Hän on käyttänyt Jacobina Charlotta Munsterhjelmin päiväkirjaa lähteenä useissa tutkimuksissaan ja julkaissut siitä myös suomennettuja katkelmia. Alkukielellä päiväkirjan teksti on julkaistu vuonna 1971 professori Bo Lönnqvistin kommenttien kera.

Munsterhjelmien elämää 1700–1800-lukujen taitteessa Ruotsin vallan ajan lopussa taustoittaa Vainio-Korhosen kirjoittama artikkeli. Lisäksi kirjaan on koottu museon henkilökunnan toimittamana valikoima Kartanoiden Kouvola -näyttelyn tekstejä. Runsaassa kuvituksessa on käytetty historiallisia valokuvia mm. Poikilo-museon omasta kuva-arkistosta ja Museoviraston historian kuvakokoelmasta sekä kuvia Kartanoiden Kouvola -näyttelystä. Julkaisun visuaalisen ilmeen on suunnitellut Amanda Kareenkoski.

Myyntihinta 45 € (sis. alv. 10 %)

Ennakkovaraukset sähköpostitse poikilo@kouvola.fi tai henkilökohtaisesti museokauppaan.

Lisätietoja

Anu Kasnio, museonjohtaja
p. 020 615 8317
anu.kasnio@kouvola.fi

Hanna Kaivonurmi
p. 020 615 6739
hanna.kaivonurmi@kouvola.fi