Kaarlo Kivekäs -dokumentin jatko-osan esitys Kouvola-talolla

Kaarlo Kivekäs.

Valkealasta lähtöisin olevasta kenraaliluutnantti Kaarlo Kivekkäästä (1866 – 1940) on valmistunut elokuvadokumentti. Dokumentissa on mukana Suomessakin kuvattua materiaalia. Kuvauksia on tehty muun muassa Kouvolassa, Hämeenlinnassa ja Helsingin edustalla. Dokumentti on jatkoa Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon Kaarlo Kivekäs, kolmen armeijan kenraali -näyttelyssä esitettyyn dokumenttiin.

Dokumentti esitetään Kouvola-talon Honka-salissa keskiviikkona 22.5. klo 18. Esityksen kesto on noin tunti. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Paikalla on dokumentin ohjaaja-tuottaja Aidibek Bekmurodi ja Kivekäs-aiheeseen perehtynyt historianharrastaja Jarmo Loikkanen. Dokumentti on puhuttu venäjäksi ja tekstitetty englanniksi.

Kaarlo Kivekäs palveli Venäjän keisarikunnan armeijassa ja myöhemmin itsenäisen Suomen puolustusvoimissa. Hän toimi myös puolustusvoimien vt. ylipäällikkönä Suomen ensimmäisten presidentinvaalien aikana ja oli merkittävissä tehtävissä puolustusvoimia rakennettaessa. Ollessaan Keski-Aasiassa Kaarlo Kivekäs saavutti paikallisten luottamuksen. Häntä arvostetaan edelleen nykyisen Tadžikistanin alueella.

Lisätietoja antaa Juha Tompuri, puh. 040 834 8889.