Etsimme joukkoomme AMANUENSSIA

Kuvassa Kouvolatalo ja teksti: Rakkaudesta lajiin-tule tekemään Kouvolaa!

Etsimme joukkoomme AMANUENSSIA
vastaamaan Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon näyttelytoiminnasta.
Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Toimi on vakinaisena uusi.

Kouvolan kaupunginmuseon uudet näyttelytilat avattiin yleisölle vuonna 2015. Museossa on esitelty niin nuorisokulttuuria, urheiluhistoriaa kuin Kouvolan alueen kartanoita ja teatterihistoriaa. Tehtävänäsi on suunnitella ja toteuttaa Kouvolan kaupunginmuseo Poikilon näyttelyt. Pääset vahvasti vaikuttamaan museon näyttelyohjelmaan, sisältöihin sekä toteutukseen. Kaupunginmuseon näyttelyamanuenssina tehtäviisi kuuluu näyttelyprosessien organisointi, näyttelyiden sisällöntuotanto ja oheisohjelman suunnittelu, näyttelyviestintään osallistuminen sekä yhteistyö mm. näyttelyarkkitehdin, graafikon ja painotalon kanssa. Tukenasi sinulla on näyttelytiimi, joka koostuu museon henkilökunnasta ja ulkopuolisista asiantuntijoista.

Poikilo-museoiden näyttelyt toteutetaan vahvalla ammattitaidolla yleisöystävällisesti ja innovatiivisesti nykyteknologioita hyödyntäen. Kouvolan kaupunginmuseossa aikaisemmin esillä olleeseen Kartanoiden Kouvola -näyttelyyn voit tutustua poikilo-fi-sivuilla: Virtuaalinäyttelyt – Poikilo

Amanuenssin tehtävään vaaditaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto museoalalta (pääaine esim. historia, kansatiede) sekä museologian perusopinnot. Toivomme kokoemusta museoalalta projekti- ja näyttelytyöstä. Nykyaikaisen näyttelytekniikan ja osallistavien menetelmien tuntemus katsotaan eduksi.

Arvostamme luovuutta ja uskallusta toteuttaa tavanomaisesta poikkeavia ideoita, järjestelmällisyyttä ja hyviä sosiaalisia taitoja.

Poikilo-museot on Kouvolan kaupungin kulttuuripalveluihin kuuluva yksikkö, joka vastaa Kouvolan taidemuseon ja kaupunginmuseon toiminnasta. Kokonaisuuteen kuuluu myös Poikilo-galleria. Museoiden upeat näyttelytilat ja toimisto sijaitsevat Kouvolatalolla.

Lue lisää tai hae paikkaa kuntarekryn sivuilta Amanuenssi – Kouvolan kaupunki – Kuntarekry

Haku päättyy 5.6.2022. Työ alkaa 1.8.2022 tai sopimuksen mukaan.