Eero Suikin valokuvaesitys kaupunginmuseo Poikilossa

Yleiskuva Eero Suikin valokuvaesityksestä kaupunginmuseon näyttelyssä.

Eero Suikin nonstop-valokuvaesitys on nähtävillä kaupunginmuseo Poikilossa suurella näytöllä. Valokuvaesitys on kestoltaan noin 22 minuuttia. Esitys on katsottavissa sunnuntaihin 5.2. saakka museon aukioloaikoina.

Viime vuoden lopulla valokuvaesitys Raimo Sävilän upeista Kouvola-kuvista 1970- ja 1980-luvuilta saavutti suuren suosion. Yleisön pyynnöstä Poikilo-museot jatkaa valokuvaesityksiä kouvolalaisen valokuvaaja Eero Suikin kuvilla. Suikki tallensi ansiokkaasti erityisesti Kouvolan keskustan näkymiä 1960- ja 1970-luvuilla. Tuona aikana Kouvolan keskustan kuva muuttui merkittävästi. Vanhoja puurakennuksia purettiin ja nykyinen betoninen ilme alkoi hahmottua.

Valokuvaesityksen kuvat ajoittuvat 1960-luvun alusta 1970-luvun alkuun. Nonstop-valokuvaesitys on katsottavissa kaupunginmuseo Poikilon Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyn teatterilavan suurella näytöllä sunnuntaihin 5.2. asti.

Valokuvaesitykset jatkuvat koko vuoden ja huipentuvat marraskuussa aukeavaan Mistä Kouvola on tehty? -näyttelyyn. Niin valokuvaesitysten kuin tulevan näyttelynkin tavoitteena on kerätä ja tallentaa kävijöiden muistoja koko nykyisen Kouvolan alueelta. Kaikki voivat jättää muistojaan näyttelytilassa oleville muistelupisteille tai osallistua museossa tämän vuoden aikana järjestettäviin muisteluiltoihin. Pienikin muisto on museolle arvokas.

Kaupunginmuseon väliaikainen muistelupiste.

Suikin kuvia on nähtävillä myös Finna-verkkopalvelussa, jossa Poikilo-museot julkaisi viime vuonna runsaat 1000 Suikin ottamaa kuvaa.

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Poikilo-museoiden esine-, valokuva- ja taidekokoelmat löytyvät helposti museon oman näkymän kautta https://poikilo.finna.fi.

Kuvat ovat vapaasti käytettävissä.

Lisätietoja: amanuenssi Olli Rojo, Poikilo-museot, puh. 020 615 4653 olli.rojo(at)kouvola.fi