Avoimet ovet

Palloja ja teksti Avoimet Ovet Kaupunginmuseo Kouvola

Poikilo-museot viettää Kouvola-päivää avoimien ovien merkeissä maanantaina 9.5. klo 11 - 15

Avoimet ovet kaupunginmuseo Poikilossa. Finnan hakutoimintoja sekä kokoelmia esitellään kaupunginmuseossa. Tutustu Poikilo-museoiden kokoelmiin, jotka löydät Finnasta, www.finna.fi sekä Haun aloitussivu | (finna.fi) Tapahtumassa on myös koulukokoelman esittelyä.

Museon kokoelma-amanuenssit paikalla. Tule juttelemaan henkilökunnan kanssa ja katsomaan, miltä Kouvolan keskustassa näytti 1970-luvulla!

Teatterinäyttely Koko Kouvolan Teatteri, on avoinna. Vapaa pääsy.

Finna-verkkopalveluun on lisätty kuvia

Kouvola-päivien yhteydessä julkaistaan uusi erä valokuvakokoelman kuvia maksuttomassa Finna-verkkopalvelussa. Nyt julkaistavassa aineistossa on yhteensä noin 1200 kuvaa.

Helmikuussa julkaistiin valokuvaaja Eero Suikin kuvia Kouvolasta 1960- ja 1970-luvuilta. Nyt kuvia on nähtävillä lisää; Suikin aineistossa on mm. upeita ilmakuvia Kouvolasta, Kuusankoskelta ja Elimäeltä 1960- ja 1970-lukujen vaihteesta. Kaupunginmuseo Poikilossa olevan Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyn kunniaksi joukossa on reilut 500 Kouvolan Teatteriin liittyvää kuvaa vuosilta 1963–1977.

Suikin kuvien lisäksi Kouvolasta on nähtävillä myös vanhempaa kuva-aineistoa 1900-luvun alkupuolelta. Kuvien avulla pääsee muun muassa katsomaan, miltä Kouvolan keskustassa näytti sata vuotta sitten.

Kuusankosken valokuvakokoelmasta on nähtävillä värikuvia Kuusankosken merkittävistä rakennuksista ja paikoista 1960- ja 1970-luvuilta.

Valkealan valokuvakokoelmasta julkaistaan Valkealassa toimineen kanttori Armas Siukosen aineisto, joka koostuu etenkin Valkealan tapahtumista sekä perhekuvista 1920- ja 1930-luvuilta.

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Poikilo-museoiden esine-, valokuva- ja taidekokoelmat löytyvät helposti museon oman näkymän kautta https://poikilo.finna.fi. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä.

TERVETULOA!