Taidemuseon alkuvuoden näyttelyt kiinnostivat

Keltainen tausta, kaksi dalmatialaista koiraa ja teksti Überhund. Pelipoikilo-teksti ja värikkäitä kuutioita.

Überhund – Taiteen kiehtovat koirat keräsi ennätysyleisön Kouvolan taidemuseo Poikilossa. Pelitaiteen näyttely Pelipoikilo oli myös suosittu.

Kouvolan taidemuseo Poikilon alkuvuoden näyttelyt ovat kiinnostaneet laajasti. Tammikuun alkupuolella päättynyt Pelipoikilo – pelitaiteen näyttelyssä vieraili yli 4000 kävijää ja huhtikuun lopussa päättynyt Überhund – Taiteen kiehtovat koirat -näyttelyssä kävijöitä oli 4500. Molemmat näyttelyt yltävät 2010-luvulta alkaneen tilaston kärkinäyttelyihin.  Kouvolan taidemuseon suosituin näyttely on ollut Ars 2011, jossa kävijöitä oli yli 8000. Vuonna 2012 Anu Pentikin ja Suku Parkin yhteisnäyttelyssä ja samanaikaisesti järjestetyssä kansainvälisen naivisimitaiteen näyttelyssä vieraili lähes 4600 kävijää. Kävijämäärät eivät ole aivan verrannollisia, sillä Ars 2011 oli esillä viisi kuukautta, kun Überhund – Taiteen kiehtovat koirat vain kolme kuukautta.

”Erittäin ilahduttavaa on, että molemmissa näyttelyissä on käynyt erittäin paljon koululuokkia opastetuilla kierroksilla ja lapsiperheitä vapaa-aikana. Olemme myös saaneet uusia kävijöitä”, toteaa museonjohtaja Anu Kasnio.

Näyttelypalautteen mukaan Überhund – Taiteen kiehtovat koirat -näyttely oli kävijöiden keskuudessa pidetty. Näyttelyä kehuttiin monipuolisuudesta. Monelle kävijälle jäi näyttelystä mieleen erityisesti Samuli Heimosen teokset Usva ja Matriarkka (2016) ja Liisa Hietasen tekstiiliteos, Raija, 2018.

Näyttely sai hyvän vastaanoton jo viime syksynä Salon taidemuseo Veturitallissa. Seuraavaksi Überhund – Taiteen kiehtovat koirat -näyttely on esillä Jyväskylän taidemuseossa, syksyllä Mikkelin taidemuseossa ja alkuvuodesta 2024 Kuopion taidemuseossa.

Kuva koirista Elina Ruohonen, Try Me, 2010, öljy akryylilevylle, 130 x 170 cm. Valtion taideteostoimikunta, kuva Museokuva.