Kino-Poikilossa esitettävä taide tai dokumentit liittyvät usein museossa samaan aikaan olevaan näyttelyyn. Välillä ohjelmisto on aivan itsenäinen ja näyttelystä riippumaton. Kino-Poikilossa on järjestetty myös lyhyitä esityksiä tai performansseja. Projisointipinta on kooltaan 280 x 500 cm.

Dokumentti Sirkka-Liisa Longasta

Kouvolan taidemuseo Poikilossa on nähtävissä Sirkka-Liisa Longan kesänäyttely Näin olen nähnyt 25.8.2019 asti.
Kino-Poikilossa esitettävä video on kooste vuosina 1992–2018 tehdyistä Sirkka-Liisa Longan haastatteluista.

Vuonna 1992 kuvatussa osassa Lonka valmistelee näyttelyään Paperitaidegalleriaan ja Kouvolan taidemuseoon. Videolla näkyvät niin meduusat, simpukat kuin merelliset pastelliteokset.
Myllypuron ateljeessaan Sirkka-Liisa Lonka kertoo pitkän taiteilijan uransa vaiheista ja tulevasta 70-vuotisnäyttelystään Galleria Amassa.

Dokumentissa päästään vierailemaan taiteilijan luona San Juanin kylässä Amazonin viidakossa Perussa. Viidakon rehevyyden, värit ja äänet voi aistia Sirkka-Liisa Longan viidakkoaiheisista maalauksista.
Heikkilän koulu Luumäellä on toiminut taiteilijan tukikohtana ja työskentelytilana jo vuosia. Kesäisin San Juanin viidakon rehevyys vaihtui Luumäen puutarhan runsauteen.

Videon lopussa Sirkka-Liisa Lonka pohdiskelee Kouvolan taidemuseo Poikilossa toukokuussa avautuvan näyttelyn Näin olen nähnyt herättämiä ajatuksia.

Päivitetty 23.5.2019