30.5.–18.6.
Muistojen kuvat, Taideteoksia ja valokuvia Poikilo-museoiden kokoelmista

Poikilo-museoiden taide- ja valokuvakokoelmien yhteistyönä koostettu näyttely kutsuu nostalgisten näkymien ja omien muistojen ääreen. Samalla voi tutustua museon sähköisiin kokoelmiin Finna-palvelussa.

Ilmakuva Kouvolan torilta.
Valokuva, Kouvolan kauppatori 1960-luvun puolivälissä (yksityiskohta). 

Näyttelyn teokset tarjoavat tunnelmia kouvolalaisesta arjesta ja vapaa-ajasta lapsuudesta aikuisuuteen. Ne ovat pieniä kurkistuksia taiteilijoidensa ja valokuvaajiensa Kouvolaan. Millaisia mielikuvia ja muistoja ne sinussa herättävät? Näyttelyn muistelupisteellä voit kirjata ylös omia muistojasi tai tunnelmiasi, jotka kumpuavat näyttelyn teoksista – tai niiden vierestä.

Oranssin ja keltaisen sävyisessä maalauksessa on ihmisiä kuvattuna torin kaltaisella alueella.
Maalaus, Puolatie Leena, Yhteispelillä (Sarjasta Elämää torilla), 1986, tempera

Finna-näkymä tallentaa Poikilon kokoelmia

Näyttelyssä pääsee tutustumaan myös Poikilo-museoiden omaan Finna-näkymään, joka kerää taide-, esine- ja kuvakokoelmat yhteen paikkaan osoitteessa poikilo.finna.fi. Verkossa museon kokoelmiin voi tutustua kotisohvalta käsin. Kulttuurihistoriaa ja taidetta tallennetaan museoiden kokoelmiin, jotta ne säilyisivät tuleville sukupolville, mutta yhtä lailla ne ovat tallessa meitä kaikkia nykyihmisiä varten. Finnan kaltaiset verkkoalustat mahdollistavat museoiden kokoelmien avaamisen myös museon ulkopuolelle. Testaa näyttelyssä ja ota käyttöön kotona!

Näyttely kerää tietoa ja tarinoita marraskuussa avautuvaan näyttelyyn

Samalla tunnelmoidaan jo tulevaa kaupunginmuseon näyttelyä Mistä Kouvola on tehty? Marraskuussa 23.11.2023 avautuva näyttely kysyy kaikilta kävijöiltään, mistä Sinun Kouvolasi on tehty. Tulevalla näyttelyllä ja siihen liittyvillä muistelutapahtumilla museo kerää ja tallentaa kävijöidensä muistoja. Kuvien ja esineiden avulla tallennettu historia jää yksipuoliseksi, jos ei saada talteen niiden ympärille kietoutuvaa elämää, niiden tarinaa. Usein juuri arjen kokemukset ja ajatukset jäävät suurten tapahtumien varjoon. Millaista oli – ja on – olla Sinä sinun ajassasi? Pienikin muisto on museolle arvokas. 

Palaa Poikilo-gallerian sivulle Poikilo-galleria – Poikilo

Päivitetty 8.1.2024