Kaupunkikuvat ovat postikorttien aiheina

Kauppalankatua 1970-luvun alussa, autoja parkissa ja kadulla, Centrumin tavaratalo oikealla ja Kääriäisen talo taustalla.

Poikilo-museot on julkaissut Kouvola-aiheisten postikorttien sarjan 10. toukokuuta.

Kouvolan 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sarjaan kuuluu kymmenen korttia. Kouvolan keskustaa 1970- ja 1980-luvuilla esittävät kuvat on koottu kaupunginmuseon kuva-arkiston valokuvista. Kuvaajina ovat olleet Eero Suikki, Raimo Sävilä, Aune Rautio ja Heikki Rautio.

Valituista kuvista näkee hienolla tavalla kaupunkikuvan muuttumisen. Aiheita valitessamme olemme kuunnelleet yleisön toiveita, toteaa amanuenssi Olli Rojo Kouvolan kaupunginmuseon kuva-arkistosta.
Meiltä toivotaan usein Kouvolan kaupunki- ja torinäkymiä, rautatieaiheita sekä kaupungintaloa ja tietysti Pohjola-taloa esittäviä kuvia. 

Kouvola-aiheiset kortit ovat myynnissä Poikilo-museoiden museokaupassa Kouvola-talolla. Kesällä kortit tulevat myyntiin myös Poikilo-museoiden osastolle Kouvolan asuntomessujen näyttelyhalliin.

Poikilo-museot aikoo panostaa Kouvola-aiheisten tuotteiden lisäämiseen museokaupan valikoimiin, sillä kaupunkilaisilla on selkeästi kiinnostusta omiin juuriinsa. Esimerkiksi museon kuva-arkiston helmistä koottu vuoden 2019 Wanha Kouvola -seinäkalenteri oli yleisön suosikki. Museo aikoo julkaista seinäkalenterin myös ensi vuodeksi.

Lisätietoja antavat vs. museonjohtaja Anu Kasnio, puh. 020 615 8317 tai anu.kasnio@kouvola.fi ja amanuenssi Olli Rojo, puh. 020 615 4653 tai olli.rojo@kouvola.fi.

2 vastauksia “Kaupunkikuvat ovat postikorttien aiheina

 1. Voisiko kortteja ostaa netin kautta
  Asun Englannissa

  1. Hei,

   meillä ei ole valitettavasti mahdollisuus nettiostoksiin.
   Jos haluat tilata kortteja, niin postitamme ne Englantiin, kun ilmoitat osoitteen ja mitä kortteja sekä monta korttia haluat.
   Lähetän sitten laskun, ja siihen tarvitsen henkilötunnus ja laskutusosoite.

   Eeva-Liisa Paananen
   museosihteeri
   puh. 020 615 8486

Kommentointi on suljettu.